Dolar

32,5689

Euro

34,9806

Altın

2.431,83

Bist

9.779,96

MHP'li Akçay'dan 'Kürtçe tabela' tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay Ağrı'nın Diyadin Belediyesi'ne kayyumla gelen belediye başkanı tarafından indirilen Kürtçe tabelanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yeniden asılmasına tepki gösterdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-13 15:19:52

MHP'li Akçay'dan 'Kürtçe tabela' tepkisi
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay Ağrı'nın Diyadin Belediyesi'ne kayyumla gelen belediye başkanı tarafından indirilen Kürtçe tabelanın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla yeniden asılmasına tepki gösterdi.

MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay partisinin Manisa İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. MHP Şehzadeler İlçe Teşkilatında yapılan bayramlaşma programına Akçay'ın yanı sıra İl Başkanı Erkan Öztürk, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, ilçe başkanları ve partililer katıldı.

Programda konuşan MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bu bayramda da geçmişteki bayramlar gibi alçak terör örgütlerinin işbirliği halinde her türlü melanet faaliyetleriyle karşı karşıya kaldığını kaydeden Akçay, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde yaşanan Kürtçe tabela sorununa değinerek, "Kayyum, belediyede asılı Kürtçe tabelayı indirerek Türkçe tabela asılmasını sağladı. Hemen akabinde yeni atanan İçişleri Bakanı buna tepki göstererek bu eski Kürtçe tabelanın tekrar asılacağını ve 'Bizim dilimizdir' şeklinde ifade etti. Bunu kabul etmek mümkün değil. Bunu yine terör örgütlerine verilen bir taviz olarak değerlendiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve devletimizin dili Türkçedir. Türkçeden başka kamu hayatında ve kamu kurumlarında yer vermemek gerekir. Kanun ortada. Elbette belli vatandaşlarımızın kullandığı lehçeler olabilir ama bunu sanki tek bir Kürtçe dili varmışcasına bunu resmileştirircesine böyle bir tutum takınmayı doğru bulmadığımızı ifade etmek isterim" dedi.

"FETÖ darbe girişiminin asıl elebaşları hala açıklanmadı"

FETÖ mücadelesi hakkında da açıklamalarda bulunan Akçay, "Bir diğer husus FETÖ'cü yapılanmayla ilgili bir mücadele yürütülüyor. Bu kapsamda da 50 bini aşkın kamu görevlisi açığa alındı, ihraç edildi, kimisi gözaltında, kimisi tutuklandı. Aradan geçen süreç içerisinde bu mücadele tabandan tavana doğru yürütülmek istenmekte. Pek çok, herhangi bir kanuni ve idari yetkisi olmayan bazı memur, öğretmen ve kamu görevlilerinin görevden uzaklaştırılması ve ihracıyla, bir takım somut bilgi ve verilere dayanmadan belki de kurum içi çekişmelere, kişisel bir takım anlaşmazlıklara dayanarak bunların önemli bir kısmının bu tür muameleye tabi tutulduğu ortaya çıkmaya başladı. Bu arada siyasi partilerde ve Milliyetçi Hareket Partisi'nde de kurulan bir komisyon marifetiyle mağduriyetlerin önlenmesi, kurunun yanında yaşın da yanmaması, at izinin it izine karışmaması için bu çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan elbette geri dönüşler ve düzeltmeler olmaktadır. Fakat bu darbe girişiminde bulunan ve yıllardır bu FETÖ'cü yapılanmaya büyük çapta destek olan hatta bu örgütlenmenin içerisinde yer aldığı ve yer alması gerektiği tahmin edilmesi gereken üst düzey kişilerle ilgili henüz bir çalışma yapılmadığını da ve bu FETÖ'cü darbe girişiminin de asıl elebaşlarının kimler olduğunu hala kamuoyuna açıklanmamış olmasını da son derece yanlış bulduğumuzu, 'Yurtta Sulh Konseyi'nin 15 Temmuz akşamı bildiri yayınlayıp ülkede sıkıyönetim ilan eden ve görevlendirmeleri yapacağı bilinen bu yapının kimlerden oluştuğu halihazırda kamuoyunun meçhulüdür, bizlerin de meçhulüdür. Ancak bunların devletin istihbarat teşkilatlarınca bilindiği kanaatindeyiz. Hükümetin de bir an evvel bu darbe girişiminin sevk ve idare eden, planlayan kişilerin ve 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı burada görev alacak kişilerin kimler olacağı hususunun mutlaka açıklanması gerekir" şeklinde konuştu.

"PKK yanlısı şirkete kayyum atandığını duymadık"

FETÖ ile verilen mücadelenin aynı şekilde diğer terör örgütlerine karşı da verilmesi gerektiğini kaydeden Akçay şunları söyledi:

"Bu olağanüstü hal uygulamasının FETÖ'cülerle ilişkin bir takım kanun hükmünde kararnameleri kapsadığını görüyoruz. Ama bir o kadar tehlikeli ve yıllardır Türkiye'yi meşgul eden ve Türkiyemizi tehdit eden önemli bir terör belası PKK ile mücadelenin bu kanun hükmünde kararnameleri kapsamadığını üzülerek görüyoruz. Nasıl FETÖ'cü şirketler bu örgütsel yapıya finansman sağlamışsa, PKK'nın da yönettiği, PKK'ya yardım eden şirketler de var. Biz bu güne kadar bir PKK yanlısı şirkete kayyum atandığını duymadık. Çünkü böyle bir şey uygulanmadı. Dolayısıyla kanun hükmünde kararnamelerin, tasfiyelerin, açığa alma ve göreve son verme, ihraçların PKK terör örgütüne de yönelik de kapsaması gerekir. Bunların da çeşitli kademelerde mensupları var. Bu da milletimizin gözünden kaçmıyor. Sadece öğretmenler değil diğer kurumlarda da bu çalışmaların mutlaka yapılması gerekiyor."

"Hainlerin kamuda nasıl görevlendirildiği araştırılsın"

Kamuda bu kadar çok hainin nasıl yapılandığının da araştırılması gerektiğini dile getiren Akçay, "Tabi asıl sorgulanması gereken de bunun dün, bugün, yarın perspektifiyle bu kadar 10 binlerce kamu görevlisinin Türkiye Cumhuriyeti'nin bu okullarında bu kadar hainin nasıl yetiştiği çok ciddi olarak sorgulanmalı. Ayrıca bunların bu kamu birimlerinde nasıl görevlendirildiği, yetkilendirildiği araştırılmalı. Bundan sonra artık bu tür hataların olmayacağı şekilde sıfır hatayla kamu personeli, öğretmeni istihdam edilmelidir. Sağlık personellerinde de bazı hain PKK'lıların yaralı güvenlik güçlerine nasıl kötü muamele ettiklerini bir takım örnek olaylarla intikal ettiğini biliyoruz" dedi.

MHP'den 'Suriye tezkeresi yenilensin' önerisi

Konuşmasını 2 Ekim'de süresi sona erecek olan Suriye tezkeresine değinerek tamamlayan Akçay şunları söyledi:

"2 Ekim'de Suriye tezkeresi doluyor. 1 yıllıktı. 1 Ekim'de inşallah bu tezkere tekrar uzatılması gerekir. İçeride ve dışarıda bütün terör tehdit unsurları bertaraf edilene kadar bu mücadelenin devam etmesi gerekiyor. Ama yurt içinde ama yurt dışında."

MHP Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük de tüm vatandaşların ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutladı.

Haber Ara