Dolar

32,3299

Euro

35,0822

Altın

2.286,60

Bist

8.967,32

MHP için kritik duruşma tarihi belli oldu

MHP'li muhaliflerin avukatlarının, açtığı davada, mahkemenin duruşma gününü içeren davetiyesi hafta başında taraflara ulaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-15 13:43:19

MHP için kritik duruşma tarihi belli oldu

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde 5 Şubat'ta açılan dava kapsamında dosyadaki belgelerin tamamlanmasının ardından duruşma tarihini 8 Nisan Cuma olarak belirleyen mahkemenin davetiyesi, 14 Mart Pazartesi taraflara iletildi.

Davetiyede, duruşma saati 14.30 olarak bildirildi.

Duruşmada, mahkemenin olağanüstü kurultayla ilgili karar vermesi bekleniyor.

Davanın geçmişi

MHP'de 16 il başkanı, partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi için dava açmıştı.

Dava dilekçesinde 543 büyük kongre delegesinin, partinin büyük kongresinin olağanüstü toplantıya çağrılması hususunda noter vasıtasıyla talepte bulunduğu, talebin, kongrede tüzük değişikliğini de içerdiği belirtilmişti.

Dava tarihine kadar olağanüstü kongrenin toplanması kararı alınmadığı gibi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamalarında talebin yerine getirilmeyeceğini beyan ettiği anımsatılan dilekçede, büyük kongreyi toplantıya çağırmak üzere Aksaray İl Başkanı Ayhan Erel, MHP Kurucular Kurulu Üyesi Ali Sağır ve Bursa Üst Kurul Delegesi Mehmet Bilgiç'in çağrı heyeti asil üyesi, MYK Yedek Üyesi Turan Yaldır'ın ise yedek üye olarak belirlenmesi istenmişti.

Haber Ara