Dolar

32,4858

Euro

34,9577

Altın

2.439,03

Bist

9.716,77

MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-30 21:50:02

MHP Grup Başkanvekili Vural:
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Çözüm Süreci'nin yanlış bir politika olduğunu sürecin en başından beri dile getirdiklerini, zamanın kendilerini haklı çıkardığını savunarak, "AKP'ye ve CHP'ye oy veren değerli kardeşim, Kürt sorunu yerine, terör sorunu olduğunu anladınız mı? Bu tablo karşısında dimdik ayakta duran ülkücü hareket ve MHP'ye herkes teşekkür etmeli" dedi.

Vural, partisinin Buca Çevik Bir Meydanı'nda düzenlediği mitingde, her platformda hakkı ve hukuku savunduklarını ancak endişelerini kamuoyu ile paylaştıklarında tepkiyle karşılandıklarını söyledi.

Vural, şunları kaydetti:

"Habur'da devlet töreniyle teröristler karşılandı, zorumuza gitti. Mobil mahkemeler kurdular, yargılama yaptılar. Şehitler verilirken terörist başıyla görüşüldüğünü söyledik, 'Görüşen namussuzdur' diyenler, daha sonra 'Arkadaşları biz gönderdik' dediler. Devletin terörle masaya oturması zorumuza gitmişti. Diyarbakır'da Kürdistan'a selam gönderdiler, zorumuza gitti. Dolmabahçe'de PKK'nın siyasi uzantılarıyla mutabakata vardılar, Dolmabahçe'de kurduğumuz cumhuriyeti ve milleti masaya yatırdılar. O kadar çok şey zorumuza gitti ki... Ben inanıyorum ki bu tablo karşısında susmayan bir tek MHP ve Sayın Devlet Bahçeli vardı.

Çözüm Süreci dediler. 'Yapmayın, bu, PKK'yı güçlendirir' dedik. Bize neler neler dediler. 'Terörden besleniyorsunuz, morg bekçisisiniz' dediler. Bizi barajın altında kalmakla tehdit ettiler ama bilmiyorlar ki MHP, bu milletin ruhuydu."

- "Herkes elini vicdanına koysun"

Çözüm Süreciyle ilgili kaygılarında haklı çıktıklarını savunan Vural, "Çözüm Süreci içinde PKK'ya silah stoklattılar. O günlerde 'PKK Türkiye topraklarından çekiliyor' derken Sayın Bahçeli, 'Böyle bir şey yok, yalan' dedi. Bizim tek derdimiz vatan, millet, bayrak ve cumhuriyetti, bunun için yaşadık. Herkes elini vicdanına koysun, AKP'ye oy veren, CHP'ye oy veren değerli kardeşim, Kürt sorunu yerine, terör sorunu olduğunu, bu tablo karşısında sorunun ne olduğunu anladınız mı? Dimdik ayakta duran ülkücü harekete ve MHP'ye herkes teşekkür etmeli" diye konuştu.

Vural, AK Parti ve CHP'nin seçim bildirgelerinde "Türk" ifadesinin bulunmadığını öne sürerek, "Buna cevap verdiler, 'Türk kelimesi bizim ağzımızda sakız değil' dediler. Türk milletinin ismi Anayasa'dan kaldırılmak isteniyor. Milli ve üniter kavramı yok edilmek isteniyor ama Türkiye'yi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk dedi ki: 'Türkiye'nin Kürt sorunu yoktur, bu vatanı böldürtmem, milli mücadeleyi başlatıyorum' dedi. Ne oldu da Atatürk'ün 'Yok' dediği meseleyi CHP sahiplenir oldu?" ifadelerini kullandı.

Vural'ın konuşmasının ardından MHP İzmir Milletvekili adayları tanıtıldı.

Haber Ara