Dolar

32,5825

Euro

34,7736

Altın

2.509,60

Bist

9.693,46

MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-25 16:51:34

MHP Grup Başkanvekili Vural:
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, "İslam dünyasında yaşananlara dikkat ettiğimizde İslam dünyası, İslam'ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimizin, Türk milletinin tekrar bu bayrağı ele almasını bekliyor" dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığında bayramlaşma törenine katılan Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Mina'daki izdihamda 753 kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek, hac organizasyonunun güvenliğinin, İslam ülkelerince hep beraber ele alınması gerektiğini ifade etti.

Oktay Vural, "İslam dünyasında yaşananlara dikkat ettiğimizde İslam dünyası, İslam'ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimizin, Türk milletinin, tekrar bu bayrağı ele almasını bekliyor. Yemen'de cami bombalanıyor, hac farizasında 753 kişi öldürülüyor ve bu acıları yaşadığımız ortam, tüm İslam dünyasının İslam'ın bayraktarlığını yapmış aziz milletimizin adaleti ve barışına ihtiyacı olduğunu gösteriyor. Yeni bir medeniyet rüzgarına ihtiyaç var. İslam dünyası ve medeniyeti, bu acı ve facialarla anılamaz" diye konuştu.

Bugün de Şırnak'tan iki şehit haberi geldiğini ifade eden Vural, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu acıları yaşatanlar, yaşatacak ortamı hazırlayanlar, mübarek Kurban Bayramı'nın bizi biz yapan değerlerinin idrakinde olmayanlardır. (Çözüm) deyip memleketi bu hale getirenler, (analar ağlamasın) diye bize karşı çıkanlar, (kandan besleniyor) diye bizi eleştirenler, bugünlere gelmemizin müsebbipleri, yeni kandırma ve aldatma peşindeler. Buna izin veremeyiz. Milli bir iktidar olsaydı, Dolmabahçe'de HDP/PKK'yla mutabakat imzalar mıydı, Oslo'da müzakere eder miydi? Türkiye'nin, bu milletin helal oyunu alıp, harama bulaştırmayan milli iktidara ihtiyacı var. MHP'yi çözüm sürecine ortak etmek istediler, olmadık, HDP ile hükumet içine koymak istediler, olmadık, MHP iradesini, kirli ittifaka ortak etmek için kumpas kurdular, reddettik."

Vural, sınır ötesine operasyon tezkeresinin, HDP'li Müslüm Doğan ile Ali Haydar Konca'nın yer aldığı geçici bakanlar kurulu kurulmadan imzalandığına dikkati çekerek, "Tezkere, niye seçim hükumetinde getirilip, o bakanların önüne konmadı. Dolaba koydukları çözüm sürecini 1 Kasım'dan sonra devam ettirmek için al gülüm ver gülüm yapıyorlar" dedi.

Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "PYD terör örgütüdür" açıklamasında bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"PYD terör örgütüyse, 29 Ekim'de peşmergeyi bu vatan topraklarından geçirip PYD'ye yardıma nasıl götürdünüz? Suriye'de bu kanlı dönem içerisinde (Esat'la olmaz) diyenler, (Esat'la olur) deme noktasına geldi."

Haber Ara