Dolar

32,5123

Euro

34,9408

Altın

2.433,87

Bist

9.716,77

MHP Grup Başkanvekili Vural:

MHP Grup Başkanvekili Vural:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 00:06:19

MHP Grup Başkanvekili Vural:
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, CHP'nin Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklememesine ilişkin, "CHP'nin bu milletvekillerine siz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizden desteklememizi istediğiniz kişiye meclis başkanlığı seçiminde neden oy vermediniz diye sorulmaz mı" dedi.

Partisinin İzmir Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Oktay Vural, yemekten sonraki konuşmasında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

Srebrenitsa'daki katliamın 20. yıl dönümü olduğunu anımsatan Vural, bugün dünyada Müslümanlar üzerinde benzer katliamların ve zulümlerin devam ettiğini, kan ve gözyaşı ile anılan İslam dünyasının yeni bir medeniyete ihtiyaç duyduğunu, bu medeniyeti de İslamın yüzyıllarca bayraktarlığını yapmış Türk milletinin kurabileceğini söyledi.

Vural, TBMM Başkanı seçimine değinerek, CHP'nin, adayları Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vermemesine tepki gösterdi.

CHP milletvekillerinin Meclis Başkanlığı seçiminde aday gösterdikleri İhsanoğlu'na oy vermekten imtina ettiğini söyleyen Vural, "CHP'nin bu milletvekillerine siz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bizden desteklememizi istediğiniz kişiye Meclis Başkanlığı seçiminde neden oy vermediniz diye sorulmaz mı" diye konuştu.

Vural, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun CHP, MHP ve HDP'yi içine alan "yüzde 60'lık blok" açıklamasına işaret ederek, "MHP'nin çizgileri bellidir. Kimse MHP'yi PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP ile MHP'yi aynı bloğa koyamaz" ifadelerini kullandı.

MHP'nin kuruluş ilkelerine ilk günlerinden beri bağlı olduğunu dile getiren Vural, "Bizim çizgimiz açık ve nettir, bizim duruşumuz bir siyasi parti felsefesine değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesine uygun bir duruştur. Bizim duruşumuz Erzurum ve Sivas kongreleri duruşudur" dedi

Vural, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na AK Parti Genel Başkanı olarak hükumeti kurma görevi verildiğini anımsatarak, AK Parti ile koalisyon görüşmelerinde Anayasa'nın ilk 4 maddesini, parlamenter sistemi, rüşvet ve yolsuzlukla mücadele ile çözüm süreci konusundaki düşüncelerini savunacaklarını sözlerine ekledi.

Haber Ara