Dolar

32,5597

Euro

34,9862

Altın

2.426,19

Bist

9.722,09

MHP Genel Sekreteri: Biz Başkanlığa zaten karşıyız

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 'AK Parti'yi en çok tenkit etmiş partiyiz. AK Parti'ye dair dün ne söylemişsek, bugün de onu söylüyoruz. Biz, başkanlığa zaten karşıyız' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-16 23:01:34

MHP Genel Sekreteri: Biz Başkanlığa zaten karşıyız

Büyükataman, anayasa değişiklik teklifinin 'sistem ve rejim değişikliği' değil, sadece 'hükümet etme biçimini' değiştirdiğini ifade etti.

Deutsche Welle Türkçe'den Hilal Köylü'nün sorularını yanıtlayan Büyükataman'ın açıklamaları şöyle: 

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin anayasa paketinin meclisten geçmemesi durumunda erken seçime işaret ederek bu yöndeki tartışmaları başlatması da MHP'nin bir stratejisi mi, neyi hedefliyorsunuz?

"Çok mantıklı ve düzgün bir strateji izliyoruz. Şöyle ki Bahçeli, birilerinin görüp de görmezlikten gelmeyi tercih ettiği gerçeği dile getirmekten kaçınmadı. Bizim derdimiz sistemin, rejimin tıkanmaması. Bu yüzden anayasa değişikliği paketinin meclisten onay almasını ve sonrasında da referanduma gitmesini istiyoruz. Diyelim meclisten onay almadı, o zaman ne olacak? İşte o noktada da diyoruz ki, parlamento yine çözümsüzlüğü tercih etmiş oluyor, seçim de bir çıkış yoludur. Yani, herkesin aklına bir alternatifi de sokmuş oluyoruz. Demokraside çözüm üretmek siyasilerin işidir. İş bu kadar basitken neden Bahçeli eleştiriliyor bunu da halkımıza açıkça anlatacağız. Biz, başkanlığa zaten karşıyız. Sistem tıkanıklığının aşılmasından yana tercihte bulunuyoruz. Türkiye'nin şartlarını gözetiyoruz. Referandum gündeme gelirse vatandaşımızın kafasındaki bütün soruları yanıtlayacağız. Zaman zaman MHP'nin AKP'yle pazarlık yaptığına dair çirkin dedikodular yapılıyor. Biz, AKP'yi 15 yıllık iktidarı boyunca en çok tenkit etmiş partiyiz. AKP'ye dair dün ne söylemişsek, bugün de onu söylüyoruz. Ülkenin öncelikleri yüzünden yeni vaziyetler ortaya çıktı o kadar. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ülkedeki sistem krizinin bizi bir kaosa sürükleyeceğini gördük ve anayasa değişikliği paketini destekledik. MHP'nin tavrı, duruşu oldukça nettir ve halkımız da bizi anlamaktadır."

 

Haber Ara