Dolar

32,6273

Euro

34,7472

Altın

2.502,93

Bist

9.524,59

MHP Genel Başkanı Bahçeli:

MHP Genel Başkanı Bahçeli:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-21 00:15:11

MHP Genel Başkanı Bahçeli:
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vehimli ve telaşlı bir ruh haliyle mezun olmadıkları koltuk ikramına meyledenler, sanıyorum hırslarına yenilenler, ilkeleri çoraklaşanlardır. Koltuk bir amaç değil, vasıtadır. Ülküsüz bir koltuk, ilkesiz ve iradesiz bir duruş akıllıya deli, alime cahil, kahramana korkaklık yaftası vurmaktır" değerlendirmesini yaptı.

MHP'den yapılan açıklamaya göre Bahçeli, Twitter'dan yayınladığı mesajında, 11 ayın sultanı mübarek ramazana kavuşmanın manevi haz ve bereketinin doyasıya yaşandığını belirtti.

Allah'tan duaların kabul olması için niyaz eden Bahçeli, milletin ve Türk-İslam aleminin ramazanını kutladı.

Ramazan ayının yeni bir dirilişe, yeniden toparlanışa vesile olmasını dileyen Bahçeli, Babalar Günü'nü de kutladı.

Orucun ibadet olmasının yanı sıra manevi bir terbiye, insani ve vicdani bir uyanma hali olduğuna işaret eden Bahçeli, "Oruç rahmet ve merhamet kapısının anahtarıdır. Sadece yemeyerek, içmeyerek oruç tutmuş sayılmayız. Boğazın sabrına, nefsin ıslahına dilin ve kalbin refakatini de sağlamalıyız. Yusuf Has Hacip demiş ki 'İnsan yiyecek bulamaz, bütün nimetleri olursa tamam; ömür tükenir, oluncaya kadar bütün nimetler tamam.' Oruç kilitlenmiş zihinlerin devası, betonlaşan vicdanların ilacı, kararan akılların panzehiri, puslu gönüllerin sıcacık umut ışığıdır" ifadelerini kullandı.

Ramazanda darda kalanların hatırlanmasını ve zorda bulunanlara el uzatılmasını isteyen Bahçeli, dayanışma ve yardımlaşmanın mükafatıyla kardeşliğin güçlendirileceğinin altını çizdi.

Bu yılın ramazan temasının "Vakit iyilik vakti, bu ramazan ve her zaman" şeklinde belirlenmesinin olumlu ve umut verici bir gelişme olduğunu vurgulayan Bahçeli, iyi olmadan iri ve diri olunmayacağına, güzele ve görkeme ulaşılamayacağına işaret etti.

İyiliksiz insanlığın yaşayamayacağını ve hoşgörünün tutunamayacağı ifade eden Bahçeli, iyiliğin hayatın özü ve beşeriyetin öznesi olduğunu belirtti.

İyiliğin asil yanını davranışta gösterdiğine ve asıl yüzünü karşılıklı münasebette ortaya çıkardığına işaret eden Bahçeli, sınırlı birikim ve imkanlarıyla yıkıcı özlemlere koşanların iyiliği sürekli ıskaladığını kaydetti.

Müstear şahsiyetlerin iyi olmasının da fos ve fuzuli bir beklenti olduğunu ifade eden Bahçeli, şu görüşleri paylaştı:

"Bir davası olan, bir ülküyü rehber edinen, yüksek değerlere, büyük hedeflere varlığını adayanlar için iyilik bir tercih değil, zorunluluktur. Hayatın anlamı esasen onu aramaya bağlıdır. Peyami Safa der ki hayat duyulara ait plandan zekaya ve idrake ait bir plana yükseliştir.

Acaba diyorum, koltuk tedarikçiliğine heveslenenler, mevki düşkünlüğüne kapılanlar hayat ve siyasetin hakkını layıkıyla verebilirler mi? Meçhulün girdabında sürüklendiklerini unutup da malumun kıyılarına çıkmayı isteyenler çözüldükçe düğümlendiklerini ne zaman anlayacaklar? Vehimli ve telaşlı bir ruh haliyle mezun olmadıkları koltuk ikramına meyledenler, sanıyorum hırslarına yenilenler, ilkeleri çoraklaşanlardır. Koltuk bir amaç değil, vasıtadır. Ülküsüz bir koltuk, ilkesiz ve iradesiz bir duruş akıllıya deli, alime cahil, kahramana korkaklık yaftası vurmaktır.

Gün aşırı taktik hamlelerle ön almaya çalışan çürük koltuk imalatçılarına önceliğimizin ne olduğunu tarihe bakarak öğrenmelerini tavsiye ederim. Hiç olmazsa Merhum Ömer Seyfettin'in Nadan isimli hikayesindeki Köse Vezir'i, Pembe İncili Kaftan'daki Muhsin Çelebi'yi okumalarını öneririm. Uyum, uzlaşma ve işbirliği temellenecekse evvela kırmızı plaka sevdasından kırmızı çizgilerin seviyesine gelinmesi şart ve mecburidir. Çıkarlarının sıcak takibiyle arka oda müzakerelerine soyunup sahte alicenaplık pozları verenler önce samimi davranmalıdır. "

Türkiye'nin yüzeye çıkmasının geçmiş 13 yılıyla yüzleşmesiyle mümkün olduğunu savunan Bahçeli, "Unutmayalım, küçük adamlarla, güdük adımlarla büyük hedeflere varılamaz. Bir ülküsü olanlar nefsine aldanmaz, ucuz istismarlara kanmaz. Müslümanlar Endülüs'ten çekilince El Hamra Sarayı'nı ele geçirenler her şeyi silerler. Yalnızca şu ifadeler tarihe ve batıla meydan okurcasına kalır: 'Ve la galibe illallah', yani galip olan sadece Allah'tır. Herkesin bir planı varsa Allah'ın da vardır, hesabın üstünde de kutlu bir hesap vardır" değerlendirmesini yaptı.

Haber Ara