Dolar

32,3640

Euro

35,0107

Altın

2.325,50

Bist

9.094,41

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-18 14:26:43

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ:
MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "askeri tabipliği kaldırmanın, Türk askerine yapılmış bir suikast" olduğunu savundu.

Özdağ, TSK Rehabilitasyon ve Bakım Merkezinde tedavi gören bir grup gaziyle TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Bu merkezin 2000 yılından beri gazilerin hizmetinde olduğunu ifade eden Özdağ, merkezde, gazilerin Türk ordusunun bir parçası olma düşüncesini devam ettirdiklerini söyledi.

Özdağ, içinden geçilen süreçte, büyük bir yanlış adımla rehabilitasyon merkezinin Sağlık Bakanlığına, Atatürk Hastanesine bağlandığını anımsattı. Önümüzdeki günlerde rehabilitasyon ve bakım merkezinde askeri personele el çektirileceğini, kısa bir süre sonra da askerin silah arkadaşı konumundaki askeri doktor ve hemşirelerin kalmayacağını savunan Özdağ, onların yerine siyasi atamalarla, gazilerin ne yaşadığını bilmeyen, ortak duyguyu paylaşmayan bir personel yapılanmasının gerçekleşeceğini bildirdi.

Büyük bir bilgi ve duygu birikiminin kaybolacağını ifade eden Özdağ, gazilerin, bu konudaki dört başlık altında endişelerini anlattığı mektubu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a ilettiğini aktardı.

Özdağ, 200 yataklı klinik, 50 yataklı bakımevinin sivillere açılmasıyla gazilerin burada kendilerine yer bulamayacağını belirtti. Özdağ, gelecek haftadan sonra askerlerin kışlalarına döneceğini, ömür boyu bakıma muhtaç olan gazilere kimin sahip çıkıp ilgileneceğinin bilinmediğini dile getirdi.

Gazilerin tüylerini diken diken eden bir başka durumun da Sağlık Bakanlığına devrinden sonra merkezde PKK ve yandaşlarının rehabilitasyon görmesi olduğunu vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:

"Tam bağlanmadan, sorunların çıktığını görüyoruz. Rehabilitasyon merkezinde kalan gazilerimiz Sağlık Bakanı'nı arıyorlar, özel kalem müdürüne bakanla görüşmek istediklerini söylüyorlar. 'Demokrasi gazisi misiniz?' diye soruyorlar ve görüşme ilerlemiyor. Askeri tabipliği kaldırmak, Türk askerine yapılmış bir suikasttır. Askeri hastanelerde harp cerrahisi konusunda büyük birikim oluştu, dünya çapında referans merkezi oldu. GATA, askeri tabiplik sistemine FETÖ'nün sızdığı ortada, bunu tasfiye edin. Kadın doğum bölümünü kapatın, gerek yok ama GATA'nın harp cerrahisi ile ilgili birçok bölümü var. Yapmanız gereken, birçok şehit vermeden, birçok gazi uzuvlarını kaybetmeden bu yanlış adımı geri almak, askeri tabiplik sistemini yaşatmaktır. Bunu hükümet yaparsa sadece bu milletin çocuklarına, Mehmetçiğine iyilik yapmış olur."


VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara