Dolar

32,3495

Euro

35,1149

Altın

2.309,28

Bist

9.079,97

'MHP ‘evet’ derse ne olur? ‘Hayır’ derse ne olur?'

Milliyet Yazarı Mehmet Tezkan, MHP'nin Meclis'e gelecek başkanlık sistemine evet ve hayır deme ihtimallerini ve olası sonuçlarını bugünkü köşesine taşıdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-27 10:57:12

'MHP ‘evet’ derse ne olur? ‘Hayır’ derse ne olur?'

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Tezkan her iki ihtimal için de şunları yazdı:

"EVET" DERSE

İktidar partisi başkanlık sistemini getiren anayasa teklifini Meclis'e getirir... MHP evet diyeceği için 330 oy bulunur... AKP içinden fire çıkmaz... Başkanlık sistemini istemeyenler, karşı olanlar bile FETÖ'cü damgası yeme korkusuyla evet der... İktidar partisi bütün imkânlarını seferber ederek referanduma yüklenir...

"HAYIR" DERSE

İşte zurnanın zırt diyeceği yer burası. MHP ikna olmayınca iktidar partisi başkanlık hayalinden vazgeçer mi? Hayır... Ya tekliflerini Meclis'e getirerek tartışmaya açarlar... Kamuoyuna mal ederler... Seçmeni hazırlarlar... Ya da doğrudan halka şikayet etme yolunu seçerler... Bu muhalefetle anayasa değişikliği olmuyor, propagandasına başlarlar...

"BİR PARTİ BARAJ ALTINDA KALACAK"

Her iki seçeneğin de sonu seçimdir. Çünkü iki partiden biri. MHP veya HDP barajın altında kalmadan başkanlık sisteminin kapısı aralanmaz.

NE ZAMAN SEÇİM OLUR?

Kamuoyu yoklamaları ne zaman derse! İktidar partisi için en uygun zamanda. 2017'nin ilkbaharı da olur, sonbaharı da.

SEÇİM İÇİN 2019 İHTİMALİ

İktidar partisi 2019'u beklemez mi? Uygun tarih, uygun şartlar bulamazsa bekler.. 2019'da cumhurbaşkanı seçimiyle genel seçimi bir arada yaparak ‘başkanlık rüzgârı' estirir. O tarihe kadar fiili durum devam eder.

Haber Ara