Dolar

32,5264

Euro

34,9773

Altın

2.435,59

Bist

9.822,61

'MHP diye parti kalmadı' iddiasına yanıt

Muhaliflerle birlikte hareket ettiği öne sürülen Oktay Vural' 'MHP diye parti kalmadı' iddiası için açıklama yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-05 11:28:51

'MHP diye parti kalmadı' iddiasına yanıt

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Cumhuriyet gazetesinin haberinde "Kurultay 18 Mart 2018'dir" başlıklı deklarasyona imza atmadığı için genel merkezle arasında iplerin koptuğu iddia edilen MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın aslında "grup başkanvekilliği görevinden istifa etmeye hazırlandığı" ancak Bahçeli'nin övücü sözü üzerine bir süreliğine vazgeçtiği iddia edildi. Genel merkezdeki iddialara göre, Devlet Bahçeli, uzun süreden bu yana Oktay Vural'daki "rahatsızlıktan haberdardı."

Parti kurmayları Devlet Bahçeli'nin, o süreçte, zaman zaman yakın çevresine de süreçle ilgili rahatsızlıklarını dile getiren Vural'ın "kafa karışıklığı yaşadığından bir şans verdiği" değerlendirmesi yapılırken Bahçeli'nin Vural'a "ikinci bir şansı da önceki gün grup toplantısının ardından yaptığı sahiplenen açıklamayla" verdi.

Kurmaylara göre Bahçeli "Vural'a ikinci bir şans vererek, hem kritik dönemde Meclis grubunda yaşanabilecek bir hareketliliğin önüne geçmek istedi hem de ‘Her şeye karşın senin arkanda duruyoruz, sen kimin arkasındasın? Seçimini yap' mesajı vermek istedi.

'MHP KALMADI'

Vural ise istifaya ilişkin yakın çevresine, "Bir karar aldım ancak bu noktada Genel Başkan'ın tutumu kararı netleştirecek ''Süreç böyle gitmez. En başından kurultay yapılmalıydı. MHP diye bir parti kalmadı. Parti çok yıprandı ve yıpranmaya da devam ediyor. O yüzden testi kırıldı, geri dönüş yok." dediği de ileri sürüldü.

OKTAY VURAL'DAN YALANLAMA: 

İddialarla ilgili CNNTÜRK'e açıklama yapan Oktay Vural ''O sözlerin kendisine ait olmadığını'' ifade etti. Vural, "Bu haber külliyen yalandır. Böyle bir şey olamaz. Bu sözleri söylediğimi ifade edenler bölücülerdir" dedi.

NE OLMUŞTU?

MHP Grup Başkankanvekili Oktay Vural'ın "Sorumluluk ahlakı içinde hareket edilmesi, ‘Ben MHP'liyim' diyen herkesin üstlenmesi gereken vebaldir" açıklaması partide büyük yankı uyandırdı. MHP'de en son iki mahkemeden alınan "olağanüstü kurultaya ihtiyati tedbir" kararının ardından partinin Meclis Grubu'ndan da farklı sesler gelmeye başlamış ve Vural'ın "Partimize, dava arkadaşlarımıza zarar vermesine müsaade etmeden ‘sorumluluk ahlakı' içinde hareket edilmesi, ‘Ben MHP'liyim diyen herkesin üstlenmesi gereken vebaldir" açıklamasından sonra da 'Vural saf mı değiştiriyor' yorumları yapılmıştı.

BÜYÜK YANKI UYANDIRDI

Vural'ın büyük yankı uyandıran sözlerinden sonra muhalif kanattan "Partide pek çok arkadaşımız Genel Merkez'e tepki gösteriyor. Pek çok arkadaşımızı yakın zamanda bu tepkilerini dile getirecektir" açıklaması gelmişti.

 

Haber Ara