Dolar

32,5299

Euro

34,7588

Altın

2.487,62

Bist

9.524,59

MHP’den yine 'şeref yoksunu' çıkışı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, 'PKK’ya sırtını dayayan şeref yoksunlarının amaçlarına ulaşamayacağını bir kez daha çok kararlı ve güçlü bir şekilde haykırıyoruz” dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-21 11:41:14

MHP’den yine 'şeref yoksunu' çıkışı

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yapılan koalisyon görüşmeleri hakkında yazılı açıklama yaptı. Büyükataman, “Sayın Ahmet Davutoğlu'nun hükümeti kurma görevini 9 Temmuz 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı'ndan almasıyla başlatmış olduğu koalisyon hükümeti oluşturma çalışmaları başarısızlıkla sonuçlanmış ve ülkemiz bir erken seçim sürecine girmiştir. Koalisyon kurma çalışmaları kapsamında Sayın Ahmet Davutoğlu, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ile görüşmek üzere ikinci ziyaretini 18 Ağustos 2015 tarihinde gerçekleştirmiştir. Yapılan görüşmelerde Sayın Genel Başkanımızın çabasına rağmen bir sonuç alınamamıştır. Haddi zatında Sayın Davutoğlu'nun ne yazık ki Genel Başkanımızın yapmış olduğu Saray vesayetinden kurtulup görüşmelere gelmesi hususundaki uyarılarını dikkate almadığı ve aslında bir koalisyon görüşmesi yapmak yerine kamuoyuna yönelik olarak göz boyama amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdiği müşahede edilmiştir. Sayın Davutoğlu, Saray'ın koalisyon kurulmaması yönündeki ağır telkinleri ve baskıları nedeniyle koalisyon görüşmelerinden bir netice çıkaramamış ve terörün azıttığı, ekonomik kırılganlığın arttığı bir dönemde koalisyon kurmamak için çıktığı turları noktalamış, ülkemizi bir erken seçim kaosuna götürmek yoluna sapmıştır” ifadelerini kullandı.

"PKK'YA SIRTINI DAYAYAN ŞEREF YOKSUNLARI..."

"Milliyetçi Hareket Partisi, vatana ve millete olan bağlılığını ortaya koyarken, bu kutlu değerlerin savunuculuğunu yaparken, asla göz ardı edemeyeceğimiz temel değerler ahlak, fazilet ve namus ilkelerimizdir" diyen Büyükataman, şöyle devam etti:

"TC'nin tasfiyesine, Kürdistan'ın kurulmasına, PKK'nın ve İmralı canisinin affına nezaret edenler, kara paraya da kuryelik yapmıştır. Bir yanda hainlere prim verip sınırsız kredi açanlar, öte yanda Türkiye'yi 'Kel Ali'nin Bağına' çevirenler, baştan ayağa soygun düzeni kurdular. Bizler, temiz toplum, temiz siyaset önerirken, yetim hakkı yiyenlerden hesap soracağımızı söylerken bunun gereklerini ihtiyaç gördüğümüz anda yerine getirmekten çekinmeyiz, korkmayız. Ve hiçbir ikbal uğruna da toplumun kabul edemeyeceği, ahlakımıza sığmayan, inançlarımıza ters gelen gelişmeleri sineye çekemeyiz. Siirt-Pervari'de hayatlarını kaybeden evlatlarımız başta olmak üzere tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailelerine, silah arkadaşlarına ve aziz milletimize sabır ve başsağlığı diliyoruz. Terörü lanetliyor, teröristlerin, bunlara destek veren vatansızların, PKK'ya sırtını dayayan şeref yoksunlarının amaçlarına ulaşamayacağını bir kez daha çok kararlı ve güçlü bir şekilde haykırıyoruz.”

Haber Ara