Dolar

32,5303

Euro

34,7449

Altın

2.486,86

Bist

9.524,59

MHP'den sert kurultay açıklaması

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MHP'ye karşı kumandası Okyanus Ötesi'nde bulunan amacı belli bir karalama kampanyası başlatıldığını ileri sürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-03 11:58:28

MHP'den sert kurultay açıklaması

Genel Sekreter İsmet Büyükataman, MHP'nin yargı eliyle işgla edilmek istendiğini öne sürerek, ''Birbirlerine hiç benzemeyen, birbirlerinden hiç de hazzetmeyen çürük isimler, düşmanımın düşmanı dostum mantığıyla telaşla MHP'ye karşı icra edilen operasyon yarışına girmişlerdir'' ifadelerini kullandı.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinde MHP'nin başarısız olması için ter döken kişilerin, 1 Kasım seçim sonuçları henüz netleşmeden ekranlarda, sosyal medyada sevinç çığlıkları atmaya başladığını, seçim sonuçlarının oluşturduğu ortamı da fırsat bilen mihrakların 2 Kasım sabahı imza toplama kampanyası başlattığını, partinin ve dava arkadaşlarının meşgul edildiğini iddia etti.

Büyükataman, şunları kaydetti:

''Partimizin Olağanüstü Tüzük Kurultayı'na gitmesi için başlatılan hukuki süreç Yargıtay 18. Hukuk Dairesi'nin verdiği kararla nihayete ermiştir. Sayın Genel Başkanımız, partimizin verilen bu karara saygı duyacağını ve riayet edeceğini belirtmiş ve kurultay tarihini 10 Temmuz olarak, tarlada bir korsan kurultay değil, MHP'nin mehabetine yakışacak bir salonda yapılacağını ilan etmiştir. Bütün bunlar gün gibi ortadayken; Ülküdaşlarımız arasında çatışma, kutuplaşma ve kamplaşmayı teşvik eden, kullandıkları siyaset diliyle her yolu meşru görenlerin gittikleri yol yol değildir. Milliyetçi Hareket Partisi'ni kaosa sürüklemek için el ovuşturmak, Olağanüstü Büyük Kurultay ile ilgili somutlaşmış siyasi irademizi sulandırmaya yeltenmek iyi niyetli bir tavır olarak görülemez.''

YARGIDA KUMPAS KURULDU

Yaşanan süreçte hala cevaplanmayan birçok sorunun bulunduğunu belirten Büyüktaman, şöyle devam etti:

''MHP'ye yargıda kumpas kurduğu ve paralel yapıya koltuk çıktığı ileri sürülen 12. Sulh Hukuk Mahkemesi hâkimine, kamuoyunu ve Türk milletini aydınlatmak adına geçtiğimiz günlerde sorduğumuz sorular cevapsız kalmıştır. Sayın Genel Başkanımız, partimizin grup toplantısında 'Biz Milliyetçi Hareket Partisi'yiz. Kırmızı plaka uğruna kırmızı çizgilerimizi silemeyiz, AKP'den kurtulmak hesabına PKK'ya yanaşamaz, ihaneti temize çıkarmak için kökümüzden kopamayız' ve 'Başkanlık sistemi ve partili cumhurbaşkanlığı konusunda vereceğimiz destek, sunacağımız herhangi bir katkı zamanın ve şartların ruhuna uygun olacak şekilde yoktur' şeklinde tarihi bir duruş ortaya koyduktan hemen sonra Yargıtay 18. Hukuk Dairesi üyeleri olağanüstü toplanarak, MHP kongresini onaylayan kararı vermiştir. 24 Mayıs 2016 Türk tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Süleyman Nazif'in İstanbul'un işgal edildiğinde söylediği kara bir günden bu günün pek bir farkı yoktur. Türk devletinin sigortası olan MHP, bu tarihte yargı eliyle işgal edilmek istenmiştir.''

BİRBİRİNE BENZEMEYEN ÇÜRÜK İSİMLER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Ülkücü hareketin fikir namusunu ve şerefini korumak adına hep dik durduğunu, kimseye eğilip bükülmediğini savunan Büyükataman, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''Bugün MHP'de yaşanan süreç bunun ispatı mahiyetindedir. Ne kadar MHP hasmı, milliyetçi-Ülkücü hazımsızı varsa paralel panayırda ön sıralarda yerini almıştır. Birbirlerine hiç benzemeyen, birbirlerinden hiç de hazzetmeyen çürük isimler, düşmanımın düşmanı dostum mantığıyla telaşla MHP'ye karşı icra edilen operasyon yarışına girmişlerdir. Almanya'nın sözde Ermeni soykırımı iddialarını tanımasına ilişkin açıklama yapanların twitter hesaplarına bir bakınız. Bu vatan hainlerinin MHP kurultayı ile ilgili görüşü nedir, daha önce neler söylemişlerdir? MHP'de bir Genel Başkan adayının şakşakçılığını yapan bu Türklük düşmanları Almanya'ya alkış tutmaktadır. Türklüğün umudu, Türk milletinin aydınlık geleceği milliyetçi-ülkücü harekettir. Zulme tapanlar, adaleti tepeleyenler, bölünmeyi dileyenler, ayrılmak için el ovuşturanlar, dağılmak için fırsat kollayanlar MHP'ye karşı birleşmişlerdir. Milliyetçi Hareket Partisi'ne karşı başlatılan ve asıl amacı belli olan karalama kampanyasının kumanda odası Okyanus ötesindedir. Bunu çok iyi biliyoruz. Partimiz Türkiye'nin bölünmesi ve ayrışması karşısında onurluca ve tavizsiz bir şekilde durmaktadır. Türk milletinin idari ve yönetim şeklini değiştirmek için sabırsızlıkla bekleyen ve etnik kimliklerin Anayasa'da tanımlanması konusunda ellerini ovuşturanlar partimizi değersizleştirmek ve itibarsızlaştırmak için dört bir koldan saldırmaktadır. Milliyetçi Hareket Partisi ve değerli mensupları çevrilen dolapların, kurulan tuzakların, siyasetin kurnazca ve ahlaksızca tanziminin bir plan dâhilinde yürütüldüğünü görmektedir. Ancak bu karanlık hesabı önce Yüce Allah'ın takdiri bozacak; arkasından da aziz dava arkadaşlarımızın inancı ve değerlerine olan bağlılıkları ortadan kaldıracaktır. Partimiz, kaynağı ve gücü ne olursa olsun, nereden ve kimden gelirse gelsin her melaneti, tertibi, saldırıyı yok etmeye hazırdır ve bu konuda büyük bir milli heyecana sahiptir.''

OSMANLI'NIN SON DÖNEMİ GİBİ

Kongre süreci ve Milliyetçi Hareket ile ilgili fikir beyan edenlerin; Türk milletinin tarihi tecrübesini azıcık da olsa öğrenmeye çalışmasını, özellikle de son iki yüz yılın derin ve yoğun birikiminden faydalanma yollarını aramalarını tavsiye ettiğini ifade eden Büyükataman, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Türk milletinin kan ve irfan ile kurduğu son Türk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin 2000'li yıllar boyunca, sokulmak istendiği tehlikeli yol, aslında Osmanlı İmparatorluğu'nun son dönemleri ile büyük benzerlikler taşımaktadır. Son on dört yılda 'değişim', 'dönüşüm' ve 'yeni' gibi sihirli sözcüklerin arkasına sığınılarak ülkemizin sürüklenmek istendiği nokta, Batılı emperyalist güçlerin Osmanlı'yı yıkım projesinin ismi olan 'Şark Meselesi'nin izlerini taşımaktadır. Bugün bu projelerin ismi 'Büyük Orta Doğu Projesi' ya da 'Genişletilmiş Ortadoğu Projesi' olsa da aslında muhteva olarak bir asır önceki planların tekrar ısıtılarak önümüze konulmasından başka bir şey değildir. Bu çerçevede Türk siyasi ve sosyal hayatını yerel işbirlikçiler eliyle dizayn etme çabaları son sürat devam etmektedir.

PANAMA TACİRLERİ, NEVADA BARONLARI

Bugün Sayın genel Başkanımız Devlet Bahçeli nezdinde Türklüğü yıkmak için neden yollara düştüler? Peki neden hedef Devlet Bahçeli? Çünkü Devlet Bahçeli 7 Haziran'da 'yüzde 60'lık blok'un içinde olmayı reddetti. CHP/HDP operasyonunu havaya uçurdu. Öte yandan Başkanlık sistemine 'hayır' dedi, cumhuriyetin değerlerine sahip çıktı. Panama tacirleri, Nevada baronları ve yeminli Türkiye düşmanları bedeli ne olursa olsun MHP'yi ele geçiremeyecektir. Son olarak bir kez daha söylüyorum. Milliyetçi Hareket sahipsiz değildir. Okyanus ötesinden beslenen kökü içerideki dış mihraklar amaçlarına ulaşamayacaklardır. Ülkücüler, Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yok edilmesine asla izin vermeyecektir. Asra yemin olsun ki; oyunu bozacağız.''

Haber Ara