Dolar

32,5969

Euro

34,7289

Altın

2.496,30

Bist

9.524,59

MHP'den muhaliflere karşı atak

MHP'de, parti avukatları, muhaliflerin açtığı dava ile ilgili mahkemeye rapor sunuldu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-02 05:06:35

MHP'den muhaliflere karşı atak

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; MHP yönetimi, muhaliflerin açtığı ve duruşması 8 Nisan Cuma günü yapılacak davaya ilişkin, "Sulh hukuk mahkemesinin yetkisiz olduğu" görüşünün savunulduğu raporu mahkemeye sundu.

Edinilen bilgiye göre, MHP Genel Merkezi iki hafta önce İstanbul Üniversitesine başvurarak hukuki süreç ile ilgili rapor istedi.

Prof. Dr. Hüseyin Hatemi tarafından hazırlanan 9 sayfalık rapor, genel merkeze ulaştı ve bugün parti avukatları tarafından Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesine verildi. Rapor UYAP sistemine de işlendi.

"Sulh hukuk mahkemesinin söz konusu davaya bakma yetkisi bulunmadığı" ileri sürülen raporda, şu görüşlere yer verildi:

"Siyasi Partiler Kanunu'nun 121. maddesi ancak Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olmayan diğer kanun hükümlerinin siyasi partiler hakkında uygulanacağını belirttiğine ve Dernekler Kanunu'nun 34. maddesi de kıyasen uygulamadan değil, sadece atıftan bahsettiğine göre, Siyasi Partiler Kanunu 14. maddesinin 6. fıkrasına sulh mahkemesine başvuru imkanı alınmadığı ve Dernekler Kanunu'na da atıf yapılmadığı için bu konuda Siyasi Partiler alanının özelliği dolayısıyla ve esasen seçim yapılmaması gereken olağanüstü toplantılar için merkez yönetimi değiştirme kastıyla olağanüstü toplantı çağrısının yapılmasının mümkün olmadığı sonucuna varmak gerekir. Bu konuda bir adli yargı makamına yetki verilmiş olduğu sonucuna varılmasına imkan görememekteyiz."

Genel Başkan adaylarından Sinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, yaptığı açıklamada, mahkemenin 8 Nisan'da karar vereceğini belirterek, "Karar öncesi MHP yönetiminin kafa karıştırmak için böyle bir bilirkişi raporu istediğini" öne sürdü.

Haber Ara