Dolar

32,3761

Euro

34,9724

Altın

2.326,30

Bist

9.070,22

MHP'den kurultay için yeni hamle

MHP Genel Merkezi, Çağrı toplanan olağanüstü kurultayla ilgili itirazları hukuken ispatlamak için yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 19:14:02

MHP'den kurultay için yeni hamle

MHP Genel Merkezi, Çağrı Heyeti tarafından toplanan olağanüstü kurultayla ilgili itirazlarını hukuken ispatlamak için harekete geçti. İlk hamlesini Akyurt Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak yapan parti yönetimi, kurultayı geçersiz kılmaya dönük yeni adımlar atmaya hazırlanıyor.

AA muhabirinin, partinin üst düzey yöneticilerinden edindiği bilgiye göre, Çağrı Heyeti tarafından 19 Haziran'da toplanan olağanüstü kurultayı yakından takip eden genel merkez, kurultayda hem tüzük değişiklikleri konusunda yerine getirilmesi gereken prosedürlerin dışına çıkıldığı hem de delege sayısının şişirildiği görüşünde.

İLK HAMLE BUGÜN GELDİ

Kurultayda "7 fahiş hata" yapıldığını savunan genel merkez, bunları gerekçelendirmek ve hukuken ispatlamak için harekete geçti. Parti yönetimi, bugün ilk hamlesini yaparak, Çağrı Heyeti tarafından düzenlenen olağanüstü kurultaya katılanların kimlik tespitleri ve hazırun listesinin hazırlanması konusunda görevli Ankara 13. Noterliğinin görüntülerine ilişkin, kurultayın yapıldığı Akyurt ilçesinin Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Partinin hukukçuları, "delege sayısı", "kurultayın yapıldığı adres", "yasa dışı şekilde gündeme madde eklenmesi" ve "Çağrı Heyeti'nin tutumu" gibi başlıklarda tespit ettiği hataları da gerekçelendirerek yargıya taşımayı planlıyor.

AMAÇ İPTAL ETTİRMEK

Hukuki süreç sonunda, herhangi bir usulsüzlük belirlenmesi durumunda Çağrı Heyeti'nin gerçekleştirdiği olağanüstü kurultayın iptal edilmesinin söz konusu olabileceğini düşünen genel merkez yöneticileri, böyle bir durumda Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin çağrısıyla 10 Temmuz'da toplanacak olağanüstü kurultayın farklı bir anlam kazanacağını dile getiriyor.

DELEGEYE ALGI OPERASYONU

Parti yönetimine göre, Çağrı Heyeti'nin topladığı kurultaya giden süreci delegeler değil, "delegelere algı operasyonu yapan" muhalifler başlattı. Muhaliflerin sürekli propaganda yaparak delegelerin kafasını karıştırdığını ve bunda da kısmen başarılı olduğunu savunan yöneticiler, yapıldığını düşündükleri "usulsüzlükler ve algı operasyonunu" ortaya çıkararak delegelere, partinin parçalanmaya çalışıldığı tezini anlatacak.

Haber Ara