Dolar

32,5993

Euro

34,7973

Altın

2.495,14

Bist

9.483,67

MHP'den Erdoğan'a 'koalisyon' eleştirisi

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir koalisyon hükümeti kurulmasını engellediğini ileri sürdü.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-20 14:28:55

MHP'den Erdoğan'a 'koalisyon' eleştirisi

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, son günlerde yaşanan terör olaylarına tepki gösteren ve askerin ve polisin şehit edilmesinden dolayı AK Parti ile çözüm sürecini eleştiren Oktay Vural, “Çözüm bülbülleri nerede, vicdanınız sızlamıyor mu?” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarları topladığını fakat MGK toplamadığını söyleyen Oktay Vural, “Devletin kurumları ne yapıyor? Cumhurbaşkanı, hükümet ne yapıyor? Ülkemizde özerklik ilan ediliyor, askerimiz, polisimiz şehit ediliyor, Cumhurbaşkanı seçim peşinde koşuyor, keklik uçuruyor, muhalefete hakaret ediyor. Cumhurbaşkanının bu karmaşa dönemlerinde bir yol göstermesi gerekmiyor mu? İşi gücü muhalefete dil uzatmak” diye konuştu.

Cumhurbaşkanının anayasada kendisine verilen görevleri yerine getirmekle yükümlü olduğunu kaydeden Vural, Erdoğan'ın bozgunculuk yaptığını iddia ederek, “Muhalefete laf yetiştirme peşinde, ‘saray da saray' diyor. 7 Haziran'dan bu yana hükümet kurulmasında en büyük engel, gözü dönmüş bir şekilde muhalefete saldırmaktan başka bir şey yapmıyor” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sistemin değişmesine yönelik sözlerini eleştiren Vural, “Madem sistem değişti ortalarda gezen Davutoğlu hangi sistemin Başbakanıdır” açıklamasında bulunarak, Davutoğlu'nun bu konuda Cumhurbaşkanına bir cevap vermesi gerektiğini kaydetti. Vural, Başbakan Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a parlamenter sistem içinde davranması gerektiğini hatırlatmasını istedi.

“MGK OLUŞMADAN ÜYELERİ NASIL TOPLANTIYA ÇAĞRILIYOR”

MGK'nın 2 Eylül'de Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacağının açıklanmasına tepki gösteren ve “MGK oluşmadan üyeleri nasıl toplantıya çağrılıyor” diye eleştiride bulunan Vural, üyelerin kim olduğunu sordu.

“Kimse kendi kafasından seçim gönü belirleyemez” açıklamasında bulunan ve seçim sürecinin tepelerden pişirildiğini kaydeden Vural, parti genel merkezinin bu konuda bir değerlendirme yapacağını söyledi.

“HDP'NİN OLDUĞU HİÇBİR KOMBİNASYON İÇİNDE OLMAYACAĞIZ”

HDP'nin seçim hükümetine girmesinin sebebinin MHP olduğu iddialarına cevap veren Vural, “Çözüm ortağı olan onlardı. Dolmabahçe'de mutabakatı imzalayan bunlar değil miydi? MHP olarak biz HDP ile ilgili hiçbir kombinasyon içinde olmayacağımızı daha önceden söylemedik mi? MHP'nin çözüm önerilerini reddetmek suretiyle koalisyon oluşmamasını sağlayan, HDP ile birlikte koalisyon oluşmasını yadırgamayan bir zihniyet ile karşı karşıyayız” dedi.

Haber Ara