Dolar

32,3851

Euro

35,1732

Altın

2.325,14

Bist

9.079,97

MHP’den 'dokunulmazlık' açıklaması

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, dokunulmazlıklarla ilgili, 'İvedilikle bu konular gündeme getirilip değerlendirilmeli' açıklamasını yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-04 17:38:24

MHP’den 'dokunulmazlık' açıklaması

İHA'nın haberine göre, MHP Grup Başkan Vekili Vural, Türkiye Kamu Taşeron İşçileri Birliği heyetini MHP Grup Yönetim Salonu'nda kabul etti. Vural, güvenceli istihdamın Türkiye'nin geleceği olduğunu savunarak, "Herkes bir endişe içinde. Her partiden insan var ama hepimiz ekmek partisindeyiz. Türkiye güvenceli istihdam noktasında OECD ülkeleri arasında son sırada. Türkiye muhakkak istihdam politikaları üretmeli. Çalışanlar üzerinden birilerine para kazandırmak doğru değil" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Vural, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa Mahkemesi hakkında açıklamalarına ilişkin soruya, "Cumhurbaşkanı savcının yerine geçiyor, Anayasa Mahkemesi'nin yerine geçiyor. Artık bir bilenimizin yerine yargıcımız var. Daha önce de Ergenekon ve Balyoz davalarında 'Ben davaların savcısıyım' demişti. Demokratik hukuk devletinde mahkeme kararları eleştirilir ama mahkeme ve hukuka güveni zedeleyip yol gösteremezsiniz. Maalesef Cumhurbaşkanı'nın ifadesi hukukun üstünlüğünü değil, üstünlerin hukukunu temsil eden bir anlayış. Halkımız nasıl adaletin dağıtımına güvenecek" şeklinde konuştu.

HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin soruya Vural, "Bu konuda müracaat yaptım. İvedilikle bu konular gündeme getirilip değerlendirilmeli. Her gün şehitler geliyor. O şehitler bizim burada egemenliğimizi korumak için şehit oluyorlar. Politik teröristlerle terör örgütüne yardım, yataklık yapanlarla da mücadele edilmeli. Bu konu politik araç olarak kullanılacak konu değildir. Sürecin nasıl işleyeceğini bilmiyoruz. Dokunulmazlığın kürsü masumiyeti ile sınırlı olmasından yanayız" diye cevap verdi.

Dokunulmazlıklarla ilgili olarak Vural, "Bence bu konuda Meclis'in irade kullanması gerekir. Meclis Başkanı'nın inisiyatif oluşturma vakti gelmiştir. Parlamentoda bu görevi yapmaya hazır olduğumuzu belirtiyorum. O parmakların dokunulmazlıkların kaldırılması içinde kullanmayı bilmelidir" değerlendirmesini yaptı.

DOKUNULMAZLIKLAR

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının kriz yaratıp yaratmayacağını ilişkin soru üzerine ise Vural, "Kriz niye olacak, yargı çalışacak, yargının çalışması kriz mi? Askerin ve polisin koruduğu değerleri, Meclis yapmayacaksa, gayri samimi terörle mücadele olabilir mi" şeklinde konuştu.

Zaman Gazetesi'ne kayyum atanmasına ilişkin sorulan soruya da Vural, "Maalesef bu girişimlerde mülkiyet garantisi ortadan kaldırılıyor. Türkiye'nin yatırıma ihtiyacı var. İstihdama ihtiyacı var. Az önce taşeron işçiler geldi güvence istiyor ama Türkiye'de yatırımcının güvencesi yok. Girişim ve bu kanaatleri doğuracak eylemden uzak durulmalı. Kayyumu alınıyor, atanıyor, karmakarışık bir Türkiye. Zaten Başbakanlık kayyumla yönetiliyor. Cumhurbaşkanı yönetiyor, Bakanlıklar kayyumda yönetiliyor, sarayın danışmanları var. Medya sorgulama yapabilme konusunda ciddi tehdit ile karşı karşıyadır" diye konuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara