Dolar

32,5248

Euro

34,7547

Altın

2.497,63

Bist

9.524,59

MHP'den CHP'ye Baykal şartı!

Kayıt yaptırmak için Meclis'e gelen Oktay Vural da gazetecilere, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye 'Başbakanlık' çağrısında bulunmasını değerlendirerek, şunları söyledi:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 21:35:23

MHP'den CHP'ye Baykal şartı!

"MHP olarak biz zaten görüşlerimizi ilkeler bazında açıkladık. MHP için bunlar bir koltuk meselesi değil ilke meselesidir. Bir terör örgütünün uzantısı mahiyetindeki bir partiyle hiçbir şekilde bir birliktelik olamayacağını açık ve net şekilde ifade ettik. Sayın Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'nin sorunlarının çözümünü gerçekleştirecek şahsiyet olarak MHP'nin Sayın Genel Başkanı'nı görmüş olması elbette önemli. Ama MHP olarak biz bu çerçevede HDP ile ilişkili içeriden, dışarıdan, gizli, açık hiçbir oluşuma izin vermeyeceğimizi ortaya koyduk. CHP'nin, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilindeki, Sayın Deniz Baykal'ın yaptığı görüşmeler çerçevesinde, Adalet ve Kalkınma Partisi ile olan görüşmelerini sonlandırmaları ve kamuoyuna bu konuda açıklama yapmaları daha uygun olacaktır. Çünkü bu görüşmeleri yapan kendileridir. Kendilerinin bilgisi dahilinde."

Oktay Vural, konuşmasına şöyle devam etti:

"MHP olarak biz gerçekten siyasetimizi bir fikri ve ilkesel yöntemle gerçekleştiriyoruz. Fikri ve ilkesel temelde gerçekleştirdiğimiz ve kararını verdiğimiz bir davranıştan, bir koltuk meselesi ile vazgeçmemiz bizim kitabımızda yazmaz. Milletin vereceği imkanı bir lütuf aracı olarak değerlendirmek, siyasi taktik amacıyla atılmış bir görüş olduğu kanaatindeyim."

Haber Ara