Dolar

32,3278

Euro

35,0558

Altın

2.295,33

Bist

9.012,79

MHP'den Çelik'in sözlerine yalanlama

MHP Genel Başkanı Semin Yalçın, AK Parti'nin kendilerine koalisyon teklifi ile gelmediğini söyledi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-22 00:49:26

MHP'den Çelik'in sözlerine yalanlama

İnternethaber.com'un NTV'den derlediği bilgilere göre; MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon değil kendilerinden azınlık hükümeti için destek istendiğini söyledi. MHP'nin koalisyon ilkelerinin maddeler halinde ele alındığını; ancak kabul edilmediğini ifade eden Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 45 gün bitmeden seçim tarihi açıklamasını ise "garabet" olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, NTV yayınına konuk oldu. MHP'nin koalisyon şartlarını bilmeyen kalmadığını, Başbakan Davutoğlu'nun da görüşmeye gelirken bunları bildiğini söyleyen Yalçın, kendilerine koalisyon teklifi değil, azınlık hükümeti için destek istendiğini, bu teklifi kabul etmediklerini açıkladı.

Görüşmelerde seçim hükümeti üzerinde de durulduğunu ifadee den Yalçın, şunları ifade etti:

"Seçim hükümeti konusunda kurulduğu zaman MHP üye vermeyecek denildi. Bu görüşmelerin hemen ardından sayın Bahçeli kendilerine şunu sordu: Bizim şartlarımızı biliyorsunuz, kabul ediyor musunuz?... Sayın Davutoğlu o soruya anında cevap vermedi. Ama maddeler tek tek ele almak suretiyle görüşüldü.

MHP'NİN MADDELERİNDE UZLAŞMA YOK

Maddeler üzerinde de uzlaşılamadı. Anayasa'nın ilk 4 maddesi üzerinde bir problem yok gibi ortaya çıktı. '17-25 yolsuzluk süreci Meclis'in işidir' dedi. Topu Meclis'e attı. Çözüm süreci ile ilgi "demokratik yaklaşımlardan vazgeçemeyiz" dedi. Toplantılarda "sizin maddelerinizi kabul ediyoruz" gibi bir yaklaşım kesinlikle olmadı.

FARUK ÇELİK'E YALANLAMA

Faruk Bey yaptığı konuşmada MHP ile daha önce yapılan görüşmeyi karıştırdı. İlk toplantıda genel başkanımız Türkiye'nin içinde bulunduğu yarılmayı AKP-CHP koalisyonunun daha iyi olacağını söyledi Bunu tavsiye etti.

ERDOĞAN'A SERT ELEŞTİRİ

Cumhurbaşkanı'nın 7 Haziran'dan beri nasıl bir tavır içinde olduğunuhep beraber gözlüyoruz. Cumhurbaşkanı 7 Haziran'dan sonra bu ülkeyi inat ve ısrarla yeni bir seçime götürmek üzere kurgulamalarını yapmaktadır. Burada vahim olan durum, 45 gün bitmeden Cumhurbaşkanı'nın açıklama yaparak seçim gününü ortaya koyması da ayrı bir garabettir. Dün sayın Davutoğlu çıkıyor CHP ve MHP liderlerine çağrı yaparken, Cumhurbaşkanı çıkıp seçim günü tespit ediyor. Böyle ülke yönetilir mi?"

Haber Ara