Dolar

32,5874

Euro

34,8010

Altın

2.510,25

Bist

9.693,46

MHP'den anayasa açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, yeni anayasa konusunda AK Parti’nin görüşlerinin netleşmesinin ardından MHP’nin kanaatini ifade edeceğini söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-07 15:37:04

MHP'den anayasa açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin anayasa değişikliğine yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine, Bahçeli'nin açıklamalarında yanlış anlaşılacak bir şey olmadığını kaydeden MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Anayasa değişikliği artık yapılsın, bunu yapacak olan siyasi iktidardır. 24. Dönemde olduğu gibi 4 parti olarak devam edeceksek biz varız, masadan kalkmayacağız. Bunu önce AKP bozdu, sonra CHP bozdu. Bozulan uzlaşma masasını toplamakla mükellef olanların CHP'yi masaya davet etmesini, bu oluşumun meydana gelmesini tekrar istiyoruz. Doğru anayasa uzlaşmadan çıkar. Eğer bu olmuyorsa, daha sonra 3 parti ile yapılacak çalışma sığ kalır, ihtiyaca cevap vermez. Anayasa hazırlıyorsanız herkesin görüşünü almak zorundasınız. Üçüncü bir yol, iktidar partisinin ifade ettiği gibi kendi anayasasını hazırlayıp kamuoyuna, biz muhalefet partilerine sunması gerekir. Ondan sonra MHP kararını açıklar” dedi.

"ŞU ANDA FLU"

“MHP'nin kanaatini ifade edebilmesi için AKP'nin netleşmesi lazım” açıklamasında bulunan Semih Yalçın, Bahçeli'nin açıklamalarının “Kayıtsız şartsız referandumu destekliyor” manasına gelmediğini kaydetti. Yalçın, “Kamuoyunu aydınlatalım derken AKP'nin ne yaptığını görmek istiyoruz, o şu anda flu, her temsilci farklı şey söylüyor. Kanaatlerimizi AKP'nin topluma neyi dayatacağını gördükten sonra ifade ederiz” diye konuştu.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarına ilişkin CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in yaptığı eleştirileri de değerlendiren Semih Yalçın, “Biz selektör falan yapmıyoruz. Sayın Genel Başkanımızın ağzında bakla yok ama Özgür Özel'in aklında bakla var herhalde. Konuşma net ve açık. Böyle olduğu halde niye zorlama olarak diğer bakış açısını seçiyorlar. Kavga edecek siyasi parti mi arıyorlar, masayı tekmelediler, bunun üzerini örtmeye mi çalışıyorlar?” şeklinde konuştu.

HDP'li milletvekilleri ile ilgili fezlekelerin sorulması üzerine Yalçın, “Teröre bulaşmış mazbatalı ve kravatlı terörist uzantıları istemiyoruz, Meclise geldiği halde destek verilecektir” açıklamasında bulundu.

Haber Ara