Dolar

32,5913

Euro

34,8085

Altın

2.496,76

Bist

9.456,53

MHP'den afiş eleştirisi

Cumhurbaşkanlığı logosuyla hazırlanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin afişlerde kullanılan Türk askerlerinin görüntülerine MHP'den de eleştiri geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-13 11:43:40

MHP'den afiş eleştirisi

Cumhurbaşkanlığı logosuyla hazırlanan 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin afişlerde kullanılan Türk askerlerinin görüntüleri tartışılıyor.

Sosyal medya kullanıcıları da Twitter'da açılan ‘#TSKonurdurTSKgururdur' etiketine tepkilerini dile getirdi. Sosyal medyada, afişlerden birindeki bir askerin, Körfez Savaşı sırasında çekilen Amerikalı askerin yüzünü yansıttığı da ileri sürüldü.

MHP'DEN ELEŞTİRİ

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay “Afişleri pek tasvip etmedim, 15 Temmuz'un ruhunu iyi yansıtmıyor” dedi. Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi siyaset bilimci Deniz Ülke Arıboğan, Twitter'dan, “Bu afişleri 15 Temmuz için hazırlayanların psikolojiden, sosyolojiden ve siyasal iletişimden tek kelime anlamadığı açık. Çöp bunlar!” tepkisini verdi.

AKŞENER'DEN ELEŞTİRİ

Eski Meclis Başkanvekili Meral Akşener, Twitter'dan, “15 Temmuz kalkışmasını yapan alçaklık yerine yenik, ezik, çaresiz Türk askeri resmi koymak alçakların ekmeğine yağ sürmektir, derhal düzeltilmelidir” tepkisini gösterdi.

CHP'DEN DE ELEŞTİRİ GELDİ

CHP de Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan afişlere tepki gösterdi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, “TSK'yı tahkir eden fotoğraflarla bir silahlı kuvvetler ve ordu düşmanlığı yaratılmış. Askerini aciz gösteren bir millet ayakta kalamaz. O resimler de Türk askeri değil ama Türk askeri gibi göstererek yabancı sitelerden aldıkları resimleri koymuşlar. Bu ne büyük bir utanmazlıktır, ne büyük bir acizliktir” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Darbeci generale benzeyen bir yüz falan olsaydı neyse ama rütbesiz erleri acz içinde gösteren, karşısında onları aşağılayan bir takım figürler... Bu ülkede bu millet darbecilere karşıdır ama her zaman askerine, Mehmetçik'ine sahip çıkar” diye konuştu.

Haber Ara