Dolar

32,3294

Euro

35,0797

Altın

2.299,00

Bist

8.987,23

MHP’de ilk kez kongre 2 gün sürecek

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinin, MHP'de “olağanüstü kurultay” kararı vermesinin ardından muhalifler, kurultay hazırlıklarına başladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-12 10:55:07

MHP’de ilk kez kongre 2 gün sürecek

AA'nın haberine göre; Parti Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayanSinan Oğan'ın avukatı Kürşat Ergün, yasal şartlar gereği MHP tarihinde bir kurultayın ilk defa 2 gün süreceğini söyledi.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

Mahkeme karar metininde görülebileceği gibi tüzük değişikliği kongresi yapabilmeleri için Çağrı Heyeti'nin yetkili kılındığını anlatan Ergün, “Her ne kadar tüzük kongresi amacıyla toplanırsa toplansın genel başkanlık, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) seçimlerine de gidilmesinin önü açılmış olacak” dedi.

'İLK GÜN SEÇİM KURULU OLMAYACAK'

Ergün, tüzük değişikliklerinin, seçim kurulunun konusu olmadığı için ilk gün genel başkanlık seçiminin yapılamayacağını vurguladı.

OLAĞANÜSTÜ KONGRE

Öte yandan mahkemenin gerekçeli kararında, olağanüstü kurultay talebinde bulunan partililerin, sulh hukuk mahkemesine başvurusunu engelleyen açık bir anayasa ve kanun hükmünün olmadığı, Çağrı Heyeti görevlendirilmesinde sulh hukuk mahkemelerinin görevli olduğunun, yerleşmiş içtihatlarla kabul edildiği vurgulandı. Kararda, MHP'nin 1232 delegesinden 531'inin olağanüstü kongre talebinde bulunduğu, bu kişilerin talepte bulunmuş olmasına rağmen MHP Genel Merkezince olağanüstü büyük kongre çağrısı yapılmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Haber Ara