Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

MHP Başkanlık Divanı’nın yarıdan fazlası değişecek

MHP’de 18 Mart’ta ger çekleştirilen 12. Olağan Büyük Kongre’de yenilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bugün ilk toplantısını gerçekleştiriyor. Bu toplantıda Başkanlık Divanı’nın yarıdan fazlasının değişeceği aktarıldı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-24 08:39:53

MHP Başkanlık Divanı’nın yarıdan fazlası değişecek

Kulislere yansıyan bilgilere göre Başkanlık Divanı'nın yarıdan fazlası değişecek. Divan'da zaten iki koltuk boş bulunuyor. MYK seçiminde de dört genel başkan yardımcısı listede yer almayınca boşalan koltuk sayısı altıya yükseldi. Kulislerde 15 kişilik Başkanlık Divanı'nda Bahçeli'nin birkaç ismi de değiştireceği veya görevlendirmede kaydırma yaparak değişime gideceği konuşuluyor.

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Bahçeli'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekili genel seçimi ve yerel seçim gibi önümüzdeki dönemin üç önemli siyasi olayını hangi isimleri yanına alarak aşacağı merak konusu. MHP'yi 2019 ve sonrasına taşıyacak olan Bahçeli liderliğindeki Başkanlık Divanı'nda İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, Afyon Milletvekili Mehmet Parsak, Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, İstanbul Milletvekili Faruk Aksu, Aydın Milletvekili Deniz Depboylu'nun görev almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Anayasa değişikliği ve ittifak müzakerelerinde rol alan ve hukukçu kimliği ile öne çıkan Parsak'ın, Oktay Öztürk'ten boşalan Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na, yabancı dil hakimiyeti, İngiltere ve ABD'deki akademik, siyasi faaliyetleriyle öne çıkan Prof. Dr. Aydın'ın Mehmet Günal'dan boşalan Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirilebileceği dile getiriliyor. Sağlık alanında özellikle psikolojik danışmanlıkta adından söz ettiren Depboylu'nun ise Kadın ve Aileden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel'in durumuna göre bu koltuğa oturabileceği veya Eğitim İşleri'nden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olabileceği ifade ediliyor.

KRİTİK GÖREV

Bahçeli'nin 57. Hükümet dönemindeki Başbakan Yardımcılığı döneminden beri yanından ayırmadığı, ittifak görüşmelerinde MHP heyeti başkanlığı görevini verdiği Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kalaycı'nın ise Genel Başkan Yardımcılığı'na kaydırılması neredeyse kesinlik kazandı.

Bahçeli'nin 2019'daki kritik süreçte partinin omurgası olan teşkilatı kime emanet edeceği de merak konusu. Teşkilat İşlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin'in MYK dışında kalmasıyla bu önemli koltuğun, partide ağırlığı olan ve parti yapısını iyi tanıyan bir isme emanet edileceği vurgulanıyor. Bu bağlamda Bahçeli'nin sağ kolu konumundaki Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, ilk akla gelen isim. Yalçın'ın bu görevi daha önce de yapmış olması bu ihtimali kuvvetlendiriyor.

Bahçeli'nin Başkanlık Divanı için tercih edeceği isimler arasında Yaşar Yıldırım'ın da olabileceği belirtiliyor. Başarılı geçen Kızılcıhamam Belediye Başkanlığı ardından Ankara İl Başkanlığı görevlerinde bulunan Yıldırım, MHP içindeki muhalif hareketler yaşanırken hep Bahçeli'nin yanında durmuştu.

Bahçeli'nin daha önce Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Zühal Topçu'ya yeniden şans verebileceği kaydedilirken, parti içinde bu ihtimalin çok güçlü olmadığı konuşuluyor.

İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu'nun ise Genel Sekreter Yardımcılığı'na getirilebileceği öne sürülüyor.

Haber Ara