Dolar

32,5437

Euro

34,9819

Altın

2.430,62

Bist

9.745,28

MHP, Ak Parti'ye tuzak mı kuruyor?

Yeni Şafak Yazarı ve Ak Parti Ankara milletvekili Aydın Ünal, anayasa görüşmelerini bugünkü köşesine taşıdı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-05 13:37:05

MHP, Ak Parti'ye tuzak mı kuruyor?

TİMETURK | HABER MERKEZİ

“MHP AK Parti'ye bu iyiliği neden yapıyor?” sorusunu cevaplayan Ünal, şunları söyledi:

"MHP, sistem değişikliğinin AK Parti ve Erdoğan'ın şahsi meselesi olmadığını; bunun Türkiye'nin ihtiyacı olduğunu görüyor. Yani MHP, AK Parti ve Erdoğan için değil; Türkiye için, millet için, kendisi için böyle bir sürecin içinde yer alıyor; tarihi boyunca defalarca yaptığı gibi, bir kez daha ülkenin selamete çıkabilmesi için gövdesini ortaya koyuyor."

KOALİSYON HATIRLATMASI


Yakın tarihte yaşananları da unutmayalım... Üst Akıl, AK Parti'yi devirmek istiyordu. Fetullah Gülen çetesi eliyle CHP çirkin bir kaset kumpasıyla dizayn edildi. HDP zaten sırtını Üst Akıl'a dayamıştı. Üst Akıl'ın FETÖ ile birlikte diğer maşası olan PKK rolünü oynuyordu. MHP de bir müddet bu kurgunun içinde yer aldı.

Gezi ve 17/25 Aralık'tan sonuç alınamadı. Ancak 7 Haziran 2015 seçimlerinde beklenen gerçekleşti. CHP, HDP ve MHP'nin bir koalisyon kurmaları isteniyordu. İşte burada kırılma yaşandı; MHP, intihar ve kendisini imha anlamına gelecek böyle bir koalisyonun içinde yar almadı. Üst Akıl, planının alt üst olmasına çok bozulmuş olmalı ki, hemen MHP'yi de dizayn etme girişimlerine başladı. Yine Fetullah Gülen Çetesi eliyle Devlet Bahçeli tasfiye edilmek istendi.

Üst Akıl ve onun maşası olan Fetullah Gülen'in bu saldırısı, AK Parti ve MHP'yi “ortak düşman” paydası altında birbirine yakınlaştırdı. MHP, 15 Temmuz darbe girişimine karşı net ve samimi bir duruş sergiledi. MHP'nin bu tavrı, darbe girişimine darbe vurduğu kadar, MHP üzerine yapılan kurguları da bozdu.

MHP, Türkiye'nin nasıl büyük bir badire atlattığını gördü; Türkiye'nin önündeki riskleri de görüyor. Bu zor süreci aşmak için de tarihi bir sorumluluk yükleniyor.
Haydi şüphelerimizde yine de ısrarcı olalım...

Yine de bir “tuzak” ihtimali üzerinde duralım...

Haber Ara