Dolar

32,3709

Euro

35,0389

Altın

2.323,60

Bist

9.079,97

Mezarlık Camileri Bayrama Hazır

Adana'nın 15 ilçesinde 'Acınız Acımızdır' anlayışıyla mezarlık ve cenaze hizmetlerini kesintisiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi Buruk ve Kabasakal mezarlıklarındaki camilerin onarım, genişletme ve boya işlerini tamamladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-20 11:24:50

Mezarlık Camileri Bayrama Hazır
Adana'nın 15 ilçesinde "Acınız Acımızdır" anlayışıyla mezarlık ve cenaze hizmetlerini kesintisiz sürdüren Adana Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesi Buruk ve Kabasakal mezarlıklarındaki camilerin onarım, genişletme ve boya işlerini tamamladı.

İl genelinde bin 181 mezarlığın bakım ve temizliğini gerçekleştiren Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, kendi bünyesinde Usta Eller ekibi oluşturdu. Aralarında inşaat, sıva, demir doğrama, kaynak ve boya gibi işleri yapabilecek 25 personel, Buruk, Kabasakal, Küçükoba ve Akkapı mezarlıkları başta olmak üzere ilçeler ve köylerdeki mezarlıklarda çalışmalar yaptı. İhtiyaç duyulan mezarlıklarda boya, gasilhane ve sundurma çalışmaları belediye imkanlarıyla gerçekleştirildi.

MEZARLIKLARDAKİ CAMİLER ONARIMDAN GEÇTİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar'ın koordinasyonunda çalışmalarını sürdüren Usta Eller ekibi, Ramazan Bayramı öncesi Buruk ve Kabasakal mezarlıklarında yoğunlaştırdı. Buruk Mezarlığı Camii'nde ihtiyaç duyulan yerlerde çeşitli onarımlar yapan Usta Eller ekibi, daha sonra boyama çalışmasıyla ibadethaneyi pırılpırıl hale getirdi. Aynı ekip, Kabasakal Mezarlığı Camii'nde ise önce genişletme işlemi, ardından boya yaptı. Yürütülen çalışmayla Kabasakal Mezarlığı Camii'nin kapasitesi 500 kişi arttırıldı.

VATANDAŞLARIN BÜYÜK BEĞENİSİNİ TOPLADI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün talimatları doğrultusunda morg, gasilhane, defin, bakım, onarım, temizlik hizmetlerinin yanı sıra il dışında toprağa verilecek cenazelerin naklini özel donanımlı cenaze araçları ve uçakla ücretsiz olarak gerçekleştiren Mezarlıklar Daire Başkanlığı'nın mezarlıklardaki camileri yenilemesi vatandaşların beğenisine topladı.

Kısa süre önce Yüreğir'deki Asri Mezarlık ile Sarıçam'daki Buruk Mezarlığı'na klimalı bekleme salonları kazandırdıklarını anımsatan Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar,"Adanalı hemşehrilerimizin zor günlerinde onları biraz olsun rahat ettirmek için mezarlıklardaki hizmetlerimizi kesintisiz sürdürüyoruz. Oluşturduğumuz Usta Eller ekibiyle mezarlıkların ve mezarlıklardaki camilerin bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara