Dolar

32,5623

Euro

34,7059

Altın

2.413,65

Bist

9.645,02

Mevsimsel saat farkı geçişini Avrupa Komisyonu 2019’da kaldırmak istiyor

Avrupa Komisyonu başkanı Jean-ClaudeJuncker, yaptığı açıklamada, iki yıldır uygulanan zaman değişimi uygulamasının 2019'da biteceğini ve eyaletlerin istedikleri zamanı seçmekte özgür olacağını söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-25 17:41:34

Mevsimsel saat farkı geçişini Avrupa Komisyonu 2019’da kaldırmak istiyor

Timetürk Çeviri

RTL haber ajansından LeilaHoarau'nun yaptığı habere göre; Fransa artık saatlerin mevsimsel değişimi konusunu 2019'da bitirmek istiyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-ClaudeJuncker, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosunda yaptığı konuşmada, “Zaman değişikliği ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Komisyon , 2019'un mart ayında bir saatlik ileri ve ekim ayında bir saatlik geri çekmeyi içeren bu mevsimsel zaman değişikliklerine son vermeyi önerdiğini belirtti .

Jean-ClaudeJuncker, "Üye Devletler, vatandaşlarının yaz döneminde mi yoksa kış döneminde mi yaşaması gerektiğini kendileri kararlaştırmalıdır." dedi.

Komisyon tarafından önerilen, her üye devletin en geç 2019 nisanayına kadar, yaz veya kış saatlerini sürekli olarak bilgilendirmesi gerektiğini öngörmektedir. Kış saatini tercih edenler için 27 Ekim 2019 gün ışığından yararlanma saati olacaktır.

Ancak böyle bir takvim, Avrupa Parlamentosu ve tüm AB üye devletler, 2019 Mart tarihine kadar kabul ederse başarılabilir. Komisyon ayrıca, üye devletlerin iç pazarlarının düzgün işleyişini korumasını ve zarar uğramasını önlemek için tercihlerini koordine etmeleri önerisine bulundu.

Başlangıçta enerji tasarrufu sağlamak için başlatılan uygulama,  AB üye ülkelerindeyıllarca itirazlara neden oldu. Bu uygulamayı reddedenler, uyku ve sağlık düzeninin olumsuz etkilendiğigerekçesini sunmaktadırlar.

 Kaynak:  LeilaHoarau, RTL

 

Haber Ara