Dolar

32,5244

Euro

34,8821

Altın

2.485,72

Bist

9.553,65

Metropoll'ün son seçim anketinde MHP'ye Akşener mesajı

Metropoll Araştırma Şirketi'nin son seçim anketinde MHP'nin Akşener'in lider olması halinde MHP'nin oylarının yüzde 15'i geçeceği belirlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-03-03 17:29:16

Metropoll'ün son seçim anketinde MHP'ye Akşener mesajı

Metropoll Araştırma Genel Müdürü Özer Sencar, CHP yönetiminin yaptırdığı son araştırmanın verilerini bir sunum yaparak açıkladı. Araştırmaya göre Sencar, olası bir seçimde alınacak oy oranlarına ilişkin 1 Kasım sonuçlarına kıyasla çok büyük bir değişiklik öngörmedi.

HDP BARAJ ALTI, AK PARTİ YÜZDE 48

AK Parti'nin oy oranının 47-48 bandında olduğu, CHP'nin oy oranının 26-27 bandında olduğu tespitini yapan Sencar, MHP'nin oy oranının 1 Kasım'a kıyasla aynı kaldığını, HDP'nin yüzde 9 oranında bulunduğu ve baraj sınırında olduğunu kaydetti.

AKŞENER GELİRSE OYLAR ARTAR

Araştırmada MHP'ye de bir mesaj verildi. MHP'de mevcut genel başkan Devlet Bahçeli'nin yerine eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in gelmesi durumunda,MHP'nin oylarında önemli artışlar olabileceği, MHP'nin büyük bir bölümü AK Parti'den alacağı oylarla birlikte yüzde 15 bandının üzerine çıkacağı tespiti iletildi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sisteminden yana olanların oranı yüzde 40 olarak tespit edilirken, yüzde 60 ise başkanlık sisteminden karşı olduğu görüşünü açıkladı. Bu verinin açıklanması sırasında Sencar, AK Parti seçmeni içinde başkanlık sisteminden yana olanların oranının artış eğiliminde olduğunu ancak yüzde 80 civarında kaldığı belirtildi. Diğer 3 partiye oy verenlerin arasında başkanlık sistemine karşı oranların yüzdesinin de giderek arttığı belirtildi.

Haber Ara