Dolar

32,5765

Euro

34,9747

Altın

2.426,13

Bist

9.722,09

Metin Külünk'ten 'veri kopyalama' uyarısı: İstanbul operasyona açık hale gelir

AK Parti eski milletvekili Metin Külünk, CHP'liler tarafından gerçekleştirilen İBB'deki veri kopyalama girişimine ilişkin açıklamalar yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-25 21:16:26

Metin Külünk'ten 'veri kopyalama' uyarısı: İstanbul operasyona açık hale gelir

AK Parti eski milletvekili Metin Külünk, CHP'li Ekrem İmamoğlu'nun İBB'deki veri kopyalama girişimine ilişkin kritik açıklamalar yaptı.

Külünk sosyal medya hesabından yaptığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

"NE AMAÇLA KOPYALANDI?"

Mazbata sonrası koltuğua oturan kişinin ilk işi hepimizin güvenliğini ilgilendiren bilgilerin kopyalanması olmuştur. Hepimizin, İstabul'un Türkiye'nin bilgilerinin kopyalanması olmuştur. Masumiyetin arkasına saklanan bir operasyon ile karşı karşıyayız. Bu güne kadar hiç duymadığımız bir olayla karşı karşıyayız. Mahkemenin yürütmeyi durdurma kararına kadar kopyalanan bu veriler ne amaçla kopyalandı?

"İSTANBUL OPERASYONA AÇIK HALE GELİR"

İşin aslı başka. Çok dikkatli olmalıyız. Doğrudan ülkemizin güvenliğine ilişkin bir süreç yaşanıyor. Aslında şu bilgilerin ele geçirilmesi söz konusu. İstanbulda yaşayan vatandaşlarımızmın kişisel bilgileri, doğalgaz ve su şebekelerine ait bilgiler, belediye çalışanlarının tüm bilgileri, askeri, polis ve MİT kurumlarına ait bilgiler, devlet kurumlarımızın İstanbul yerleşkelerine ait veriler, AKOM verileri. Bu stratejik verilerin kirli ellerin eline geçmesi İstanbul şehrini adeta dışarıdan yürütülecek bir operasyona açık hale gelecektir.

"AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDASINIZ"

Mazbata elinde olan o şahsa sormak lazım. Sen iki arada bir derede o talimatı vermekle neyi hedefledin? Mahkeme o kararı verene kadar neler kopyalandı ve nereye aktarıldı? Yangından mal kaçırırcasına bu veri tabanını ele geçirmenizin amacını ve hangi operasyona bağlı olarak kullanılacağına ilişkin açıklama yapmak zorundasınız.

Haber Ara