Dolar

32,3762

Euro

35,0593

Altın

2.326,20

Bist

9.102,77

Metin Feyzioğlu'ndan ''İdlib'' desteği

Metin Feyzioğlu, Türkiye'nin İdlib'e girmesinde haklı olduğunu söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-22 13:30:54

Metin Feyzioğlu'ndan ''İdlib'' desteği

Sınırda güvenli bölgelerin oluşturulması için bu operasyonların gerekli olduğunu aktaran Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, değerlendirmede bulundu

"TÜRKİYE ORAYA HAKLI OLARAK GİRMİŞTİR"

Feyzioğlu, "Fakat geldiğimiz an itibarıyla stratejileriniz ve planlarınız gelişmelere göre şekillendirilmezse bu zarar verebilir. Strateji inat edilen bir yol değildir, strateji gelişmelere göre rötuşlara ve hatta bazen tamamen değiştirilmesi gereken bir yoldur. Burada Rusya'dan çok haklı bir beklentimiz var, bir kere Türkiye oraya haklı girmiştir. Türkiye'nin yapması gereken, Esad'ın kendi insanlarına insan hakkı ihlali işlemesini Rusya eliyle önletip Suriye Hükümeti ile doğrudan görüşüp, gerekirse Suriye Hükümeti'ne toprak bütünlüğünü sağlaması için her türlü askeri, lojistik destekte olmak üzere vermek." dedi.

Feyzioğlu, devletleri yönetenler arasında dostluk ve düşmanlık duygularının olmayacağına vurgu yaparak, "Devletlerin de milletlerin de milli menfaatleri vardır. Bizim milli menfaatimiz, Suriye rejiminin kendi halkına eziyet etmesini önleyecek tedbirleri Rusya eliyle aldırıp, Suriye Hükümeti ile doğrudan görüşüp, Suriye'nin toprak bütünlüğünü Suriye ordusunu destekleyerek sağlamaktır." diye konuştu.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara