Dolar

32,4930

Euro

34,5721

Altın

2.480,89

Bist

9.550,71

Metin'e FBI saldırı teklifinde bulunmuş

ABD'nin Orlando kentindeki saldırıyı düzenleyen Ömer Metin'e FBI'ın saldırı teklifinde bulunduğu iddia edildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-21 06:17:22

Metin'e FBI saldırı teklifinde bulunmuş

Orlando'daki bir eşcinsel kulübe silahlı saldırı düzenleyerek 49 kişinin ölümüne sebep olan Ömer Metin'in ‘muhbir' olarak Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından ‘yemlendiği' iddia edildi. Kurumun Metin'i "terör" saldırısı düzenlemeye ikna etmeye çalıştığı ancak başarısız olduğu öne sürüldü.

Ajanslarda yer alan bilgide; Florida'nın St. Luis ilçesi şerifi Ken Mascara, FBI'ın muhbirliğe zorlamak için 2013 yılında Orlando saldırganını terör saldırısı düzenlemeye ‘ikna etmeye' çalıştığını söyledi. Mascara, Metin'in bu yemi yutmadığını aktardı.

FBI'ın birçok şüpheli için benzer yöntemler kullandığı bilinirken, kurumun Orlando saldırısında oynamış olabileceği dolaylı rol, soru işaretlerine sebep oldu. 

Alternate internet sitesinde yer alan yazıda, FBI'ın Metin üzerinde etkisi olduğunu savunan gazeteciler Max Blumenthal ve Sarah Lazare, “FBI'ın bu konuda doğru davranıp davranmadığı bir soru” dedi.

Eski FBI ajanı Coleen Rowley de bu tarz operasyonları mercek altına alması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu girişimler geri teptiğinde, korkunç sonuçları olabiliyor” diye konuştu.

Haber Ara