Dolar

32,3712

Euro

35,0141

Altın

2.325,64

Bist

9.093,72

Meteorolojiden yeni kar uyarısı

Hava sıcaklığı 2 gündür artış gösterse de Meteoroloji, şubat ayının ilk haftasında yeni kar yağışlarının beklendiğini duyurdu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 21:02:56

Meteorolojiden yeni kar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şubat ayının ilk haftasında yeni kar yağışlarının beklendiğini duyurdu. Kar yağışının İstanbul'da Şubat'ın ilk haftasında aralıklarla yağması bekleniyor.

ŞUBAT AYININ İLK HAFTASINA KADAR KAR YOK

Meteoroloji, bugün itibariyle yeni tahmin raporlarını yayınladı. Kar yağışının yurt genelinde etkisini kaybettiği belirtilen tahminlerde, özellikle İstanbul'da hava sıcaklıkları lodosun da etkisiyle 3 ila 5 derece artacak. Kar yağışı şubat ayının ilk haftasına kadar İstanbul'u terk ederken, havanın bu sürede parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Ankara'da ise 30 Ocak Cumartesi günü sulu kar yağışı bekleniyor.

SICAKLIKLAR ÜLKE GENELİNDE ARTIYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu kesimlerin parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Konya, Çankırı, Ankara'nın kuzeyi, Sinop, Bartın, Erzincan, Ardahan ve Erzurum'un kuzey ilçelerinin yağışlı, diğer kesimlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sıcaklıkların ülke genelinde 2 ila 6 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz'in doğu kesimlerinde kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

KAR ERİMELERİNE DİKKAT

Karadeniz kıyılarında yağmur şeklindeki yağış ve hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte kar erimeleri beklendiğinden su baskını, heyelan ve çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI

Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde Trakya ile bölgenin güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus bekleniyor.

EGE BÖLGESİ: Az bulutlu, iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus bekleniyor.

AKDENİZ:Parçalı ve az bulutlu, iç ve doğusunun yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Konya, Çankırı ve Ankara'nın kuzey çevrelerinin hafif olmak üzere kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin kuzeyinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

BATI KARADENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, Bolu, Karabük, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor. Rüzgarın bölgenin doğusunda batı yönlerden kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ:Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, iç kesimlerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU:Parçalı, kuzey kesimlerinin çok bulutlu, Erzincan, Erzurum'un kuzeyi ve Ardahan çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU:Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın (Cuma) sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis bekleniyor.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara