Dolar

32,5920

Euro

34,8069

Altın

2.412,60

Bist

9.645,02

Meteoroloji uyardı! Cuma günü başlıyor

Yurt genelinde soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. Yarından itibaren sıcaklıklar artıyor ancak cuma yeni bir yağışlı sistem geliyor

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-02 10:37:33

Meteoroloji uyardı! Cuma günü başlıyor

Bugün Orta Karadeniz'in kıyı şeridinde hafif yağış geçişleri görülecek. Doğu Karadeniz'in kıyı şeridinde etkili olacak yağışların Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 

Yağışlar Artvin çevresinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Doğu Anadolu'da Erzurum, Bitlis, Van ve Hakkari'de yağışlar kar şeklinde görülecek. Şırnak'ta ise yağmur geçişleri yaşanacak.

kar

İç Anadolu'nun kuzeybatısında, Ege bölgesinin kuzey kesimlerinde sis görülebilir. Soğuk hava çarşamba günü de etkisini sürdürüyor. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Perşembe günü yurt genelinde yağış beklentisi yok. Güneyli rüzgarların etkisiyle birlikte sıcaklıklar yükseliyor. Sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları yükselecek.

Cuma günü yeni bir yağışlı sistem yurdu etkisi altına almaya başlayacak. Marmara bölgesinin tamamını Ege'nin kuzeybatı kesimlerini, Batı Karadeniz ile birlikte Samsun ve Ordu çevrelerinde yağış geçişleri görülecek. Cuma günü sıcaklıklar yükselmeye devam edecek. 

 

Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

 

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, devam eden kar yağışının ilçede olumsuz hava şartları oluşturduğu belirtildi.

Bu kapsamda, ilçe merkezi ile tüm köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün bir gün süreyle eğitime ara verildiği kaydedildi. 

 

Haber Ara