Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Meteoroloji tarih verip duyurdu! İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında özellikle hafta sonu, sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği vurgulandı. Buna bağlı olarak pazar günü kent genelinde Pazar günü karla karışık yağmur beklendiği belirtildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-24 17:16:02

Meteoroloji tarih verip duyurdu! İstanbul'a kar geliyor

İstanbul'da etkili olan soğuk hava, önümüzdeki günlerde etkisini daha da artıracak. Meteoroloji'den yapılan son dakika açıklamasında özellikle hafta sonu, sıcaklık değerlerinin daha da düşeceği vurgulandı. Buna bağlı olarak pazar günü kent genelinde Pazar günü karla karışık yağmur beklendiği belirtildi.

Öte yandan yurt genelinde yarından itibaren sıcaklıklar düşüyor. Yurdun batı kesimlerinde 1-2 derecelik düşüş yaşanırken İç ve Batı Anadolu'da sıcaklık 3-4 derece azalarak yerini yağmur ve kar yağışına bırakıyor. İşte Meteoroloji'den edinilen bilgilere göre yurdumuzda beklenen 3 günlük sıcaklıklar ve hava durumu.

Yarından itibaren sıcaklıklarda düşüş özellikle İç Anadolu'da yaşanıyor. Bugün 9 derece olan Ankara'da sıcaklık yarın 5 dereceye kadar düşüyor. Sıcaklık, Eskişehir'de 3, Konya'da ise 4 derece azalıyor. Yarın Ankara'da yağmur beklenirken, bölge genelinde ve özellikle yüksek kesimlerde kar yağışı tahmin ediliyor. İstanbul ve İzmir'de de sıcaklığın 1-2 derece azaldığı görülüyor. İstanbul ve İzmir'de sağanak beklendiğini de belirtmek gerekiyor.


Perşembe günü ise İstanbul ve İzmir'de sıcaklıklarda düşüş 2-3 dereceyi bulurken İç Anadolu genelinde bu fark 5-6 dereceye kadar çıkıyor. Başkent başta olmak üzere bölgenin tamamında kar yağışı bekleniyor. Yetkililer özellikle sabah saatlerinde sürücüleri sis ve don olayına karşı uyarıyor. Kar yağışı Doğu Anadolu'nun tamamında da etkisini hissettiriyor.

Cuma günü ise İç Anadolu ve Doğu Anadolu'da kar yağışı bekleniyor. İstanbul'da bugüne oranla sıcaklık 3 derece azalıp 8 dereceye düşerken İzmir'de parçalı bulutlu (11) bir hava öngörülüyor. Hafta sonuna kadar daha da soğuması beklenen İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.

İç ve Orta Anadolu'da ise sıcaklıkların 1-2 dereceye kadar ineceği ve kar yağışının devam edeceği Meteoroloji haritasında yer alıyor.

Haber Ara