Dolar

32,5240

Euro

34,5555

Altın

2.486,97

Bist

9.548,09

Meteorolojiden üç il için kırmızı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Hakkari, Şırnak ve Van çevresi için yoğun kar yağışı uyarısı yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-19 09:39:36

Meteorolojiden üç il için kırmızı uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son dakika bilgisine göre; Hakkari, Şırnak ve Van çevrelerinde şiddetli kar yağışı bekleniyor. Kar yağışına bağlı olarak bu şehirlerde don ve çığ uyarısı da yapıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güneydoğu kesimlerinin çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Şanlıurfa çevrelerinin yağmurlu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

YÜKSEKOVA KARA GÖMÜLDÜ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yoğun kar yağışının ardından tek katlı evler ve arabalar kara gömüldü. İlçede günlerdir belli aralıklı yağan kar, etkisini arttırarak hayatı durma noktasına getirdi. Kar kalınlığının 1 metreyi geçtiği Yüksekova ilçesinde çok sayıda köy yolu ulaşıma kapanırken, tek katlı evler ve araçlar ise kara gömüldü. Kar kalınlığı ilçe merkezinde 1, yüksek kesimlerde ise 3 metreyi bulurken ulaşımda da aksamalar meydana geldi.

Yağışların, gece saatlerinde Hakkari çevreleri ile Van'ın güney kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey ve Kıyı Ege ile iç ve doğu kesimlerde sabah saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik yamaçları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 12

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 13

İzmir: Parçalı ve az bulutlu 17

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 20

Antalya: Parçalı ve az bulutlu 20

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 14

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 12

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 13

Haber Ara