Dolar

32,3272

Euro

35,0896

Altın

2.298,91

Bist

9.053,67

Meteoroloji'den serinleten haber

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son tahminlere göre yurdun büyük kesiminde hava parçalı bulutlu ve yağışlı geçecek.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-05 11:17:54

Meteoroloji'den serinleten haber

AA'nın haberine göre, Ülkemizin büyük bir bölümü parçalı zamanla çok bulutlu, Trakya, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Yozgat, Kütahya ve Ardahan çevreleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri, Manisa'nın kuzeydoğusu, Kastamonu'nun kıyı ve Sinop'un batı ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Kastamonu'nun doğu, Sinop'un iç ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişiklik olmayacağı, Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyıları ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege kıyıları ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Kastamonu'nun doğusu, Sinop'un iç ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Sel, su baskını, heyelan, yıldırım v.b.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, Trakya kesiminin öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. 

BALIKESİR Parçalı bulutlu 33
BURSA Parçalı bulutlu 33
İSTANBUL Parçalı bulutlu 31
KIRKLARELİ Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

EGE

Az bulutlu, zamanla iç ve güney kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri ile Uşak ve Afyonkarahisar'ın kuzey kesimleri ve Manisa'nın kuzeydoğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
DENİZLİ Parçalı ve çok bulutlu, 37
İZMİR Parçalı ve az bulutlu, 34
MANİSA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 36

AKDENİZ

Kıyı kesimlerinin az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
ADANA Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 37
ANTALYA Az bulutlu ve açık, iç kesimleri parçalı bulutlu 35
BURDUR Parçalı bulutlu 34
HATAY Az bulutlu ve açık 37

İÇ ANADOLU

Az bulutlu zamanla parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı ile Yozgat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
ÇANKIRI Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
ESKİŞEHİR Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra çok bulutlu, kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33
SİVAS Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 33

BATI KARADENİZ

Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri ile Kastamonu kıyıları ve Sinop'un batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kastamonu'nun doğu ve Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 31
DÜZCE Parçalı yer yer çok bulutlu 32
KARABÜK Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı 35
ZONGULDAK Parçalı bulutlu 26

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı, zamanla çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Bayburt dışında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Rize çevreleri ile Artvin'in kıyı ve Çorum'un kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

AMASYA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 37
SAMSUN Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yer yer çok bulutlu 29
TOKAT Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 35
TRABZON Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzeydoğu kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
BİTLİS Az bulutlu ve açık 32
ERZURUM Parçalı ve az bulutlu 32
KARS Parçalı ve az bulutlu 32
MALATYA Az bulutlu ve açık 38

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Öğle saatlerinden sonra Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde hafif toz taşınımı bekleniyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 42
GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 39
ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık geçecek. Öğle saatlerinden sonra hafif toz taşınımı bekleniyor. 42
SİİRT Az bulutlu ve açık 40

Haber Ara