Dolar

32,3369

Euro

35,1436

Altın

2.241,52

Bist

8.745,71

Meteoroloji'den flaş uyarı geldi! Pek çok ilde bu gece başlayacak

Meteoroloji'den İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik'te bu geceden pazar akşamına kadar sürmesi beklenen toz taşınımı nedeniyle uyarı yapıldı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-18 00:43:24

Meteoroloji'den flaş uyarı geldi! Pek çok ilde bu gece başlayacak

Meteoroloji'den yapılan açıklamaya göre, bu geceden pazar akşamına kadar İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Afyonkarahisar, Denizli, Uşak, Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik genelinde toz taşınımı öngörülüyor.

Görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde bozulma, yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Bursa'da ve Kastamonu valilikleri de yazılı açıklamalarla vatandaşları toz taşınımı etkilerine karşı uyardı.

PROF. DR. DOĞAN YAŞAR'DAN UYARI: SAĞLIK SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR

Prof. Dr. Doğan Yaşar, meteorolojik verilere göre, hafta sonu Sahra Çölü'nden Türkiye'ye toz taşınımı beklendiğini söyledi. Maske uyarısı yapan Prof. Dr. Yaşar, hafta sonu beklenen yağmurla araçların üzerinin de çamur olabileceğini belirtti. Yaşar ayrıca, 'Biz o tozu gözle görmüyoruz, soluyoruz. O tozun içindeki minicik partiküllerle magnezyumdan kalsiyuma kadar birçok elementin fazlalığı, sağlık sorunlarına yol açabiliyor.' ifadelerini kullandı.

Haber Ara