Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-03 10:35:41

Meteoroloji'den buzlanma ve don uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz'in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Bolu ve Artvin çevreleri ile yarın (Pazar) İzmir ve Manisa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İzmir, Manisa ve Çanakkale çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Buzlanma ve don uyarısı: Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerine hafif ve orta, diğer yerlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Bölgelerde hava durumu

Marmara Bölgesi

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ilk saatlerde İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova, yarın (Pazar) bölgenin batısı ile İstanbul'un Avrupa Yakası'nın yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çanakkale çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.              

EDİRNE:        2
İSTANBUL:    6
KIRKLARELİ:  3
KOCAELİ:      5

Ege Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu zamanla çok bulutlu, yarın (Pazar) öğle saatlerinde İzmir ve Manisa çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AFYONKARAHİSAR:   2  
İZMİR:                     10
MANİSA:                   7
MUĞLA:                    6

Akdeniz Bölgesi

Parçalı ve az bulutlu, zamanla iç ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerinde gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA:      11
ANTALYA:   13
HATAY:        8
OSMANİYE: 11

İç Anadolu Bölgesi

Az bulutlu, zamanla parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA:     1
ÇANKIRI:     1
ESKİŞEHİR: 2
KONYA:       2           

Batı Karadeniz Bölgesi

Çok bulutlu, bölgenin kıyı kesimleri ile Bolu çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Sinop çevrelerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

BOLU:           2
DÜZCE:         2
KASTAMONU: 0              
ZONGULDAK: 1

Orta ve Doğu Karadeniz

Parçalı yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın; Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30 -50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

AMASYA:    1
ÇORUM:      0
SAMSUNB:  5
TRABZON:  5

Doğu Anadolu Bölgesi

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde bölgenin doğusunun, gece saatlerinde güneydoğusu ile Iğdır çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM: -10
KARS:       -11
MALATYA:    1
VAN:          -5

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 

Az bulutlu, doğusunun parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. Bölgenin kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR: -1
GAZİANTEP:   2
SİİRT:          -4
ŞANLIURFA:    3

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara