Dolar

32,5067

Euro

34,5625

Altın

2.499,95

Bist

9.548,09

Mesut Özil ve Jerome Boateng aşırı sağcıların hedefinde

Almanya'da tabanının büyük çoğunluğunu İslam ve göçmen karşıtı Pegida'nın oluşturduğu AfD partisinin Eş Başkanları Frauke Petry ve Alexander Gauland, Alman milli takımındaki göçmen futbolcuları hedefe oturttu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-06 10:11:47

Mesut Özil ve Jerome Boateng aşırı sağcıların hedefinde

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Reuters'ın haberine göre Die Welt am Sonntag gazetesine konuşan AfD (Almanya için Alternatif) partisinin Eş Başkanı Frauke Petry, Özil'in geçen ay umreye gitmesini eleştirirken, "Kendi siyasi görüşünü teşvik etmeye çalışıyor" dedi. Özil'in maçlarda Alman milli marşını söylemediğini bbelirten Frauke, "Birçok çocuk ve gencin kendisini özdeşleştirdiği Mesut Özil'in milli marşı okumamaması utanç verici" dedi.

AfD'nin diğer Eş Başkanı Alexander Gauland'ın hedefinde ise Gana asıllı yıldız futbolcu Jerome Boateng vardı. Gauland, "İnsanlar onu iyi bir futbolcu olarka görüyor ama onun komşusu olmak istemiyor" ifadelerini kullandı. Gauland gelen tepkiler üzerine ise "Ben sadece diğer insanların görüşünü aktardım" dedi.

Almanya'ya giden Türk göçmenlerin üçüncü kuşağına mensup Özil, 2009'dan beri Alman Milli Takımının formasını giyiyor. Arsenalli yıldızdan henüz Frauke'ye bir yanıt gelmedi.

FUTBOLCULARIN MİLLİ MARŞI SÖYLEMEMESİ ALIŞILMADIK BİR DURUM DEĞİL

Der Spiegel, Alman Milli Takımı'nda oyuncuların hep bir ağızdan milli marşı okumak gibi bir geleneğe sahip olmadığını belirtip, futbolcuların kendi inançlarına göre marş sırasında sessiz kalmasının alışılmadık bir durum olmadığına dikkat çekti.

SAĞCI POLİTİKALARA TEPKİ

Alman Hükümeti Sözcüsü Steffen Seibert ise Gauland'ın Boateng ile ilgili ifadelerini "Fena ve üzücü" olarak nitelendirdi. Milli takımın Slovakya'yla hazırlık maçı öncesi Augsburg Stadyumu'na bazı taraftarlar "Jerome bizim yanımıza taşın" pankartları astı.

Takımın kaptanı olarak sahaya çıkan Tunus asıllı ortasaha oyuncusu Sami Khedira ise aşırı sağcı liderin sözlerine "Şok edici" tepkisini verirken, defansta Boateng'le görev yapan Howedes ise "Eğer Almanya ile şampiyonluklar kazanmak istiyorsanız onun gibi komşulara ihtiyacınız var" tweetini attı.

OYLARI DÜŞTÜ

Alman milli futbolculara karşı siyasi bir kampanya başlatan partinin oyları da yüzde 12'den yüzde 2'ye düştü.

MİLLİ TAKIMDA ÇOK FAZLA GÖÇMEN VAR

Alman Milli Takımı'nın kadrosunda Boateng'in yanı sıra Türk kökenli oyuncular Emre Can ve Mesut Özil, Arnavut kökenli oyuncu Shkodran Mustafi, Fas kökenli futbolcu Karim Bellarabi, Tunus kökenli futbolcu Sami Khedira, Polonya kökenli Lukas Podolski ile babası İspanyol olan Mario Gomez, annesi Sierra Leone'den gelen Antonio Rüdiger ve babası Senegalli olan Leroy Sane ile çok sayıda göçmen kökenli futbolcu yer alıyor.

Haber Ara