Dolar

32,5497

Euro

34,8218

Altın

2.427,87

Bist

9.645,02

Mesut Özil, Fener'e kaça geliyor, kaç numara giyecek?

Sezon öncesi yaptığı 18 transferle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe ara transferde uzun süredir peşinde olduğu Mesut Özil transferini bitirmeye çok yaklaştı

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-09 09:53:04

Mesut Özil, Fener'e kaça geliyor, kaç numara giyecek?

 Sezon öncesi yaptığı 18 transferle dikkatleri üzerine çeken Fenerbahçe ara transferde uzun süredir peşinde olduğu Mesut Özil transferini bitirmeye çok yaklaştı. Arsenal ile ayrılık noktasına gelen ve ismi yüksek sesle Fenerbahçe ile anılan Mesut Özil'in transferinde sıcak saatler yaşanıyor.Arsenal'den alacağı bulunan 32 yaşındaki yıldız futbolcu sözleşmesini feshettikten sonra İstanbul'un yolunu tutacak.

Bir aksilik çıkmaz ise...

Mesut Özil için Fenerbahçe'nin kasasından ne kadar para çıkacağı ise merak konusuydu. Ajansspor'un haberine göre; son anda bir aksilik çıkmazsa Mesut Özil Fenerbahçe ile 3.5 milyon Euro artı başarı ve performans bonuslarını içeren sözleşme yapacak.Mesut Özil'in transferinde iki sponsorun kullanacağı iddia ediliyor. Bu firmalar, reklam yüzü olması için Mesut Özil ile sözleşmeye imza atacak.

8 milyon avro alacağı vardı

TRT Spor'un haberine göre; Mesut Özil ile Arsenal arasında fesih görüşmeleri başladı. Özil'in Arsenal'dan 8 milyon euro alacağı var. Mesut ya alacaklarının birazından feragat edip karşılığında bonservisini alacak ya da hak ettiği paranın tamamını talep edecek.

Fenerbahçe taraftarı, resmi açıklamayı beklerken Mesut'un Sarı Lacivertli ekipte giyeceği forma numarası belli oldu. Almanya Milli Takımı, Real Madrid ve Arsenal'de 10 numaralı formayı giyen Mesut Özil, Fenerbahçe'de de 10 numarayı istedi. Ancak Sarı Lacivertli ekipte bu forma numarası Mbwana Samatta'da. Türkiye Futbol Federasyonu Sportif Ekipman Talimatı'na göre Samatta'da bulunan 10 numara, sezon sonuna kadar devredilemez.

23 değil 67 numara


Futbol kamuoyunda Mesut Özil'in 23 numaralı formayı giyeceği yüksek sesle konuşulurken işin gerçeğine Fanatik ulaştı. Aslen Zonguldaklı olan Özil, memleketinin plaka numarasını tercih etti. Yarım sezon 67 numaralı forma ile mücadele edecek olan yıldız solak, önümüzdeki sezondan itibaren Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası olacak.

Özil'in Ocak ayında ayrılmak istemesi durumunda Arsenal ile anlaşması gerektiğini belirten Erkut Söğüt şöyle konuşmuştu: "Mesut, yaza kadar Arsenal'de kalabilir de, ayrılabilir de Mesut'un önceliği kalmak ama futbolda hiçbir şeyi bilemezsiniz, her şey hızla değişebilir. Şu anda, hem ara transfer hem de yaz transferi için tüm opsiyonlarımızı değerlendiriyoruz. Mesut, ocak ayında ayrılmak isterse Arsenal'le oturup konuşmamız gerek. Yaz transferi için anlaşırsak Arsenal'e sormaya ihtiyacımız yok. Önümüzdeki 7-10 gün içerisinde her şey çok daha net olacak. Şu an transfer penceresi açıldı ve işler biraz daha hızlı ilerliyor."

Haber Ara