Dolar

32,5860

Euro

34,7636

Altın

2.505,87

Bist

9.693,46

Mesut Özil, düğününe Erdoğan’ı davet etmesi ırkçı Alman basınını rahatsız etti!

İngiltere'nin Arsenal takımında forma giyen Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düğününe davet etmesi, Alman basının böldü. Irkçı yanlısı bazı Alman gazeteler, Mesut Özil’e tepki gösterirken; bazı gazeteler de, yapılanın yanlış olduğunu savundu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-18 15:52:55

Mesut Özil, düğününe Erdoğan’ı davet etmesi ırkçı Alman basınını rahatsız etti!

Irkçı Almanların tepkisi yüzünden Alman Milli takımını bırakmak zorunda kalan İngiltere'nin Arsenal takımında forma giyen Mesut Özil'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı düğününe davet etmesi yine Alman basınında gündem oldu. Bazı gazeteler Mesut Özil'i eleştirirken, olaya sağdıyı yaklaşan gazeteler de futbolcumuza sahip çıktı.

WOLKSSTIMME GAZETESİ
MESUT ÖZİL'E SAHİP ÇIKTI

Alman Milli Futbol Takımı'nın eski oyuncularından Mesut Özil'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı düğününe davet etmesine gelen tepkiler Volksstimme gazetesi tarafından şöyle değerlendiriliyor:
“Eski milli takım oyuncusu Mesut Özil, Tükiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı düğününde görmek istiyor. Bulvar gazeteleri ve sosyal medyada bu haber üzerine feryat sesleri yükseldi. İşi, Özil'in Alman vatandaşlığından çıkarılmasını talep etmeye kadar götürenler oldu. Almanya milli takımının eski oyuncularından biri Erdoğan'ı, Türkiye'de insan haklarını pek de ciddiye almayan bir otokratı düğününe davet edebilir mi? Özil kimi isterse davet eder, tabii ki Erdoğan'ı da. Ancak bunun için eleştirilmeye de tahammül etmeli. Zira Türkiye'nin aksine burada Erdoğan tenkit edilebiliyor. Mesut Özil, kendisini siyasete alet ettirdiği yönündeki suçlamalarla yaşamak zorunda. Haberin duyulmasından sonra internette şahsına karşı yapılan ırkçı saldırılar ise kabul edilemez. Peki Özil'in Erdoğan'ı davet etmesi siyasi bir olay mı? Müsaadenizle, hayır! Çünkü Özil sonuçta milli takımda oynamış sadece bir futbolcu.“
Leipziger Volkszeitung'un konuya dair yorumu ise şu şekilde:
“Özil gerçekte geçerli olan Alman siyasi düşünce kalıplarını aştı. O, sol cenahtan bazı kişilerin dile getirdiği gibi, mutlu olması için acilen topluma entegre edilmesi gereken, azınlığın acınası bir üyesi değil. Ancak sağ kanatta ifade edildiği gibi kötü bir insan da değil. O filozof ya da politikacı değil, düpedüz 30 yaşında milyoner bir dünya starı. Kendi dünyasında yaşayan biri. Tıpkı Türk kökenli, İsveç doğumlu manken ve oyuncu nişanlısı Amine Gülşe gibi."

IRKÇI TEPKİLER, MESUT
ÖZİL'İN ALMAN MİLLİ TAKIMINDAN
AYRILMASINA YOL AÇMIŞTI

İngiliz Arsenal'da forma giyen Türk kökenli Alman futbolcu Özil'in, Manchester City futbolcusu İlkay Gündoğan ile birlikte Mayıs 2018'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Londra'da kabul edilmesi Almanya'da eleştirilere yol açmıştı. Türkiye'de 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kısa bir süre kala, Erdoğan tarafından kabul edilen ünlü futbolcuların "seçim kampanyasına destek oldukları" iddia edilmişti. Özil, eleştirilerin sürmesi üzerine Temmuz ayında Alman Milli Takımı'ndan ayrıldığını duyurmuştu. Özil, Twitter hesabından duyurduğu kararında, "Irkçılık ve saygısızlığa maruz kalmış hissederken, artık Almanya'yı uluslararası düzeyde temsil edemem" ifadesini kullanmıştı.

Haber Ara