Dolar

32,5530

Euro

34,8960

Altın

2.430,44

Bist

9.645,02

‘Mesut Özil bir transfer başarısıdır’

Yurt dışında görev yapan tek Türk teknik direktör olan Kenan Koçak, Almanya’da Hannover 96 ile yakaladığı başarıyla Bundesliga’ya göz kırptı. Ligin üst sıralarındaki rakipleriyle aradaki puan farkını kapatan Koçak ve öğrencileri, buna rağmen temkinli.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-09 22:07:24

‘Mesut Özil bir transfer başarısıdır’

Yurt dışında görev yapan tek Türk teknik direktör olan Kenan Koçak, Almanya'da Hannover 96 ile yakaladığı başarıyla Bundesliga'ya göz kırptı. Ligin üst sıralarındaki rakipleriyle aradaki puan farkını kapatan Koçak ve öğrencileri, buna rağmen temkinli.

ALMANYA Bundesliga 2'de son 9 haftada aldığı 6 galibiyetle dikkatleri üzerine çeken ve Bundesliga 1'e yükselmek için mücadele veren Hannover 96'nın teknik direktörü Kenan Koçak, Demirören Haber Ajansı'na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Yaz transfer döneminde takımın 4 önemli oyuncusunun büyük liglere transfer olduğunu aktaran 40 yaşındaki teknik adam, “Yaz aylarında 4 önemli oyuncumuzu kaybettik. Büyük takımlara transfer oldular. Koronadan dolayı da transfer dönemini iyi geçiremedik. Ancak yeni bir yapılanma ile takımı buralara kadar getirdik. Bu yapılanmanın ardından bu durumda olmak takımın büyük bir başarısıdır. Fazla üstleri şu anda konuşmadan da mutlu olmak lazım. Çünkü biz hem oyuncu yetiştirdik hem para kazandırdık. Şu anda da böyle bir süreçte yarışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

‘RAKİBİN KİM OLDUĞU ÖNEMLİ DEĞİL'

Bundesliga 2'de en az gol yiyen takımlar arasında yer aldıklarına dikkati çeken Koçak, şöyle devam etti: “Bu benim felsefem ile alakalı. Bana göre en iyi savunma hücumdur. Futbolcularıma da her zaman aktif olmayı, rakibi prese boğmayı, rakip sahada pres varyasyonlarını aşılamaya çalıştım. Top kapma gibi bazı istatistiklerde de lig birincisiyiz. Atak futbol oynamaya çalışıyoruz. Top bizde olduğu için de fazla pozisyon vermiyoruz. Rakibimiz kim olursa olsun bizim oyun felsefemiz her zaman aynı. Rakibin kim olduğu bizim için önemli değil. Biz kendi oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra henüz bir takımla anlaşmaya varamayan Mehmet Ekici bir dönem bizimle antrenman yaptı. Mehmet değerli bir oyuncu, değerli bir kişilik. Transfer için iki tarafın anlaşması lazım. Kulüp ve oyuncunun menajerleri arasında bir görüşme oldu ancak benim bir bilgim yok. Daha önce Türkiye'de forma giymiş Patrick Twumasi ve Barış Başdaş gibi oyuncuları kadromuza kattık. İkisi de alışma sürecinde. Henüz tam olarak adapte olamadılar. Zor, gücü yüksek bir lige geldiler. Transfer konusunda Türkiye'de git geller oluyor. Tabii ki Türkiye'de takip ettiğimiz oyuncular var. Ancak bunların isimlerini vermek olmaz, verirsek rakiplerimizi uyandırırız. Türkiye liglerinde de takip ettiğimiz oyuncular var.”

Haber Ara