Dolar

32,6028

Euro

34,8450

Altın

2.495,67

Bist

9.465,90

'Mesnevihane Camisi'ndeki restorasyon, kurul kararı doğrult

'Mesnevihane Camisi'ndeki restorasyon, kurul kararı doğrultusunda'

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-10 17:01:11

'Mesnevihane Camisi'ndeki restorasyon, kurul kararı doğrult
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Fatih'teki Mesnevihane Camisi'nin restorasyon uygulamasının, İstanbul IV Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı doğrultusunda gerçekleştirildiğini bildirdi.

Ertem, Twitter hesabından Mesnevihane Camisi'nin restorasyon raporu ve projelerinin Koruma Kurulu tarafından uygun bulunduğuna dair kararı paylaştı.

Mesnevihane Camisi'nin minaresinin 2005'te statik tespit için raspa edildiğini ve bu şekilde bırakıldığını anlatan Ertem, caminin minaresinin gövde tuğla örgülerinin imitasyon ve kötü durumda olduğunu belirtti.

Ertem, "Caminin duvarlarının 19. yüzyılda da sıvalı olduğu dikkate alınarak Horasan sıva uygulanmasına karar verildiği" bilgisini iletti.

Uygulamanın tamamen kurul kararı doğrultusunda yapıldığını vurgulayan Ertem, "Restorasyonlarda en büyük sıkıntı, birçok farklı uygulama görüşünün olması. Bir otoritenin yapılmasına imkan tanıdığı uygulama, diğer bir otorite tarafından eleştirilebiliyor. Unutulmamalıdır ki Vakıflar Genel Müdürlüğü bütün uygulamalarda koruma kurulu kararları doğrultusunda işlem yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

Haber Ara