Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

'Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu' projesi

Hak-İş Genel Başkanı Arslan:'İş verenlerimizden Suriyelileri ve diğer mültecileri kayıt dışı çalıştırmamalarını istirham ediyoruz'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-23 13:50:16

'Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu' projesi
HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, iş verenlerden Suriyelileri ve diğer mültecileri kayıt dışı çalıştırmamalarını istedi.

Arslan, Gaziantep'te, "Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu Projesi"nin kapanışı dolayısıyla bir otelde düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin dört bir yanında örgütlenen, en büyük işçi sendikaları konfederasyonu olduklarını söyledi.

Tek sorumluluklarının işçilerle sınırlı olmadığını belirten Mahmut Arslan, ülkedeki hemen her gelişmeye karşı da duyarlı davranmaya çalıştıklarını ifade etti.

Haksızlıklara ve adaletsizliklere itiraz eden, buna karşı çözüm önerileri bulunan bir yapılarının olduğuna işaret eden Arslan, bu yüzden de Suriyeli mültecilere yönelik projeler geliştirdiklerini vurguladı.

Bu kapsamda AB tarafından da desteklenen "Mesleki Eğitim Yoluyla Mültecilerin Sosyal Entegrasyonu Projesi"ni hayata geçirdiklerini anlatan Mahmut Arslan, projeyle sığınmacıların mesleki yeterliliklerinin sağlandığını kaydetti.

Suriyeli misafirleri kabul etmeye yanaşmayan duruşları, tutumları ve politikaları kabul etmediklerini aktaran Arslan, şöyle konuştu:

"Türkiye toprakları, imparatorluk mirasının da etkisiyle Gürcistan'dan, Arnavutluk'tan, Makedonya'dan, Kosova'dan, Bosna-Hersek'ten gelen yüz binlerce insana kucak açmıştır. Suriyeli misafirlerimize de kardeşlik hukukunun bir gereği olarak, ensar-muhacir yaklaşımı içerisinde kucak açılmasını destekliyoruz. Kilis'te, Türk vatandaşlarından daha çok Suriyeli yaşıyor ve şehirdeki asayiş olayları sayısı, diğer şehirlerimizin altındadır. Bu topraklara 300 binin üzerinde Suriyeli bebek dünyaya geldi. Ülkemizde okul çağında 1 milyona yakın Suriyeli çocuk var. Bunlardan 400 bini maalesef okula gidemiyor. Bazı kesimler Suriyeli misafirleri kayıt dışı çalıştırıyor. Onca zorluklara, imkansızlıklara rağmen dünyaya örnek bir tutum sergileyerek Suriyelilere kucak açmasından dolayı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve Türk milletinin bir ferdi olmaktan dolayı mutluyuz, gururluyuz."

Sivil toplum örgütleri olarak Suriyeli misafirlerin bu topraklarda hangi şartlarda daha iyi yaşam sürebileceklerine yönelik olarak devletin yürüttüğü faaliyetlere destek sunmaları gerektiğini vurgulayan Mahmut Arslan, "Bu sosyal sorumluluklarımızın da bir gereğidir. İş verenlerimizden Suriyelileri ve diğer mültecileri kayıt dışı çalıştırmamalarını istirham ediyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan da mülteci, göçmen, sığınmacı çalıştıran bölgelerde, şehirlerde, sektörlerde ve iş yerlerinde denetimleri sıkışlaştırmasını bekliyoruz."

Arslan, daha sonra çeşitli eğitimlere katılan 65 kursiyere sertifikalarını verdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara