Dolar

32,4991

Euro

34,9212

Altın

2.423,30

Bist

9.722,09

Meslek liseleri yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Meslek lisesi dersler devamsızlık zorunlu mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitime ilişkin önemli bir açıklama geldi. Ziya Selçuk '1 Mart'tan itibaren liselerde uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanmasına karar verildi.' dedi. Meslek liseleri yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Bakan Selçuk'un açıklamasında Meslek lisesi öğrencilerini de ilgilendiren bir kısım var. Yazıda, '1 Mart 2021 tarihinden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır.' bilgisi paylaşıldı. Meslek lisesi devamsızlık zorunlu mu?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-19 18:00:40

Meslek liseleri yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Meslek lisesi dersler devamsızlık zorunlu mu?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitime ilişkin önemli bir açıklama geldi. Ziya Selçuk  "1 Mart'tan itibaren liselerde uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanmasına karar verildi." dedi. Meslek liseleri yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak? Bakan Selçuk'un açıklamasında Meslek lisesi öğrencilerini de ilgilendiren bir kısım var. Yazıda, "1 Mart 2021 tarihinden itibaren de mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanacaktır." bilgisi paylaşıldı. Meslek lisesi devamsızlık zorunlu mu?

BAKAN SELÇUK: 1 MART'TA AÇILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla yüz yüze eğitim uygulamalarına ilişkin illere gönderilen yazıda, 1 Mart'tan itibaren 12. sınıflarda seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime geçileceği, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında birinci dönem itibarıyla işletmelerde beceri eğitimine devam edenler ile ikinci dönem devam etmek isteyenlerin ise 15 Şubat'tan itibaren söz konusu eğitime devam etmelerinin sağlanacağı anımsatıldı.

Buna göre, mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile çok programlı Anadolu liseleri alan/dal derslerinin yüz yüze eğitimlerinde "meslek.eba.gov.tr" internet adresinde yayınlanan "2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı İkinci Dönem Çerçeve Öğretim Programı" kullanılacak.

MESLEK LİSELERİ NE ZAMAN AÇILACAK?

Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında birinci dönem itibarıyla işletmelerde beceri eğitimine devam etmek isteyenlerle ikinci dönemde devam etmek isteyenlerin durumları değerlendirilerek, 15 Şubat Pazartesi gününden itibaren söz konusu eğitime devam etmeleri sağlanacak.

Meslek liseleri yüz yüze eğitime ne zaman başlayacak Meslek lisesi dersler zorunlu mu

 

Haber Ara