Dolar

32,4456

Euro

34,4528

Altın

2.489,53

Bist

9.679,80

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlayacak mı? Meslek liseleri ne zaman açılıyor 2021?

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim konusunda yen bir açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), kademeli yüz yüze eğitime geçiş kapsamında Türkiye genelinde ilkokullarda tüm sınıf seviyelerinde, ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitim başlatılacak. Peki ama meslek liselerinde de durum aynı mı olacak? İşte detaylar...

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-01-11 14:08:03

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlayacak mı? Meslek liseleri ne zaman açılıyor 2021?

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlayacak mı? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim konusunda yen bir açıklamada bulundu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), kademeli yüz yüze eğitime geçiş kapsamında Türkiye genelinde ilkokullarda tüm sınıf seviyelerinde, ortaokul 8. ve lise 12. sınıflarda 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitim başlatılacak. Peki ama meslek liselerinde de durum aynı mı olacak? İşte merak edilen detaylar...

Meslek liseleri yüz yüze eğitime başlayacak mı?

Mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde 1 Mart'tan itibaren başlanacak.

Mesleki eğitim merkezlerinde okulda yapılan alan/dal derslerinin öğretimine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek.

Lise kademesinde eğitim veren tüm özel eğitim okulları ve diğer okullar bünyesindeki özel eğitim sınıflarında da 1 Mart'tan itibaren haftada 5 gün yüz yüze eğitime geçilecek.

Liselerde sınavlar yüz yüze yapılacak

Liselerde tüm sınıf seviyelerinde birinci döneme ilişkin yapılamayan sınavların takvimi, 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde eğitim kurumu alan zümre başkanları kurulunca belirlenip planlanacak.

Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020'ye kadar işlenen konularla sınırlı tutulacak. Herhangi bir nedenle sınavlara katılamayan ve okul yönetimince mazereti uygun görülen öğrenciler, ilgili alan zümre öğretmeninin belirleyeceği tarihte sınava alınacak. Sınav tarihleri, en az bir hafta önceden öğrencilere duyurulacak ve e-Okul Sistemine işlenecek.(AA)

Haber Ara