Dolar

32,5193

Euro

34,7984

Altın

2.422,07

Bist

9.694,48

Meslek liseleri devamsızlık var mı? Okula gitmek zorunlu mu?

Yüz yüze eğitim kademeli olarak başlıyor. Meslek liseleri de öğrencilerine kapısını açıyor. Milyonlarca meslek lisesi öğrencisi başlayacak olan yüz yüze eğitimin detaylarını merak ediyor. Meslek liselerinde devamsızlık var mı? Okula gitmek zorunlu mi? diye araştırmaya başladı. Meslek lisesi uygulamalı dersler zorunlu mu? Meslek lisesinde sınıfta kalma var mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-19 18:41:17

Meslek liseleri devamsızlık var mı? Okula gitmek zorunlu mu?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun süre kapalı olan meslek liseleri nihayet öğrencilerine kavuşuyor. Normalleşme düzeyine geçilmesiyle tüm liselerde olduğu gibi meslek lislerinde de yüz yüze eğitim başlayacak. Binlerce lise öğrencisinin kafasında yüz yüze eğitime geçişle ilgili soru işaretleri var. Öğrenciler Meslek liseleri devamsızlık var mı? Okula gitmek zorunlu mu? Meslek lisesinde sınıfta kalma var mı? gibi soruları arştırı oldu. Meslek lisesi devamsızlık konusuna ilişkin detaylar haberimizde...

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla yapılan açıklama meslek lisesi öğrencilerini sevindirdi. Okula dönmeyi dört gözle bekleyen öğrenciler meslek liseleri ne zaman yüz yüze eğitime başlayacak? gibi soruları soruyordu. Milli Eğitim Bakanı 1 Mart'tan itibaren mesleki ve teknik Anadolu liseleri, çok programlı Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri derslerine ait uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitimlerine tüm sınıf seviyelerinde başlanmasına karar verdi. Peki melek lisesi devamsızlık var mı? Meslek lisesinde okula gitmek zorunlu mu? Meslek lisesinde sınıfta kalma var mı? Meslek lisesinde devam zorunluluğu var mı?

MESLEK LİSELERİ DEVAMSIZLIK VAR MI?

İşte binlerce öğrencinin sorduğu devam zorunluluğunun detaları; Yüz yüze eğitimle yürütülecek eğitim ve öğretim faaliyetlerine katılım isteğe bağlı olacak, devam zorunluluğu aranmayacak. Okula gitmek zorunlu mu? Okula gitmek veya gitmemek veli iznine bırakılmış durumda. Ancak eğitim kurumunun öğrencilerin okula devamını takip edebilmesi ve bu kapsamda gerekli önlem ve tedbirleri alabilmesi amacıyla yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak olan öğrenciler için velileri tarafından, Kovid-19 salgını kapsamında herhangi bir nedenle öğrencisini yüz yüze eğitim için eğitim kurumuna göndermek istemediğine ilişkin talebini bir dilekçe ile eğitim kurumu müdürlüğüne iletmesi gerekecek.

Meslek liseleri devamsızlık var mı Okula gitmek zorunlu mu (1)

EN ÇOK DEVAMSIZLIK MESLEK LİSELERİNDE

Meslek liselerinin devam zorunluğuna ilişkin çarpıcı bir araştırma. Devamsızlık oranı ise 2018 yılında % 39,8 ile en yüksek olarak mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında görülürken, bu oran 2019 yılında artarak % 44'ü buldu. Mesleki ve teknik ortaöğretim okullarını, %36'lık bir devamsızlık oranıyla Anadolu imam hatip liseleri izliyor.

Haber Ara