Dolar

32,5069

Euro

34,8684

Altın

2.484,42

Bist

9.530,47

Mescid-i Aksa'da 25 bin kişi namaz kıldı

40 yaş yasağının kaldırılmasının ardından 25 bin kişi Mescid-i Aksa'da Cuma namazını kıldı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-23 17:08:49

Mescid-i Aksa'da 25 bin kişi namaz kıldı

AA'da yer alan habere göre, Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Ömer Kisvani, yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Eylül ayından beri uyguladığı yaş sınırlamasını kaldırmasının ardından Harem-i Şerif'te yaklaşık 25 bin kişinin cuma namazı kıldığını söyledi. İsrail'in yaş sınırlamasını kaldırmasının, Filistinlilerin direnişi ve uluslararası toplumdan gelen baskıdan kaynaklandığını ifade eden Kisvani, "Aksa'ya girişleri yasaklamak için İsrail'in hiçbir haklı gerekçesi yok. İnşallah girişlere bir daha yasak getirilmez" diye konuştu.

Aksa'nın kapılarında bekleyen İsrail polisleri içeri girmek isteyen bazı Filistinli gençlere kimlik kontrolü uygularken, namazın ardından Müslümanlar Harem-i Şerif'ten olaysız ayrıldı.

Öte yandan Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde yüzlerce İsrail polisi hazır bekledi. Uçan balonlara yerleştirilen polis kameraları ile şehir sürekli gözetim altında tutulurken, şehri çevreleyen surların etrafında onlarca atlı polis de hazır bekledi.

Batı Şeria ve Gazze'den girişler yasak

Batı Şeria ve Gazze'de yaşayan Filistinliler ise Kudüs'e girişleri yasak olduğu için Aksa'ya gelemedi.

Aksa'ya girişlere yaş sınırlamasının kaldırılmasının, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun dün Almanya'da yaptığı görüşmenin ardından gelmesi dikkati çekti. Kerry'nin bugün de Ürdün'ün başkenti Amman'da Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve Ürdün Kralı Abdullah'la bir araya gelmesi bekleniyor.

Haber Ara