Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Meşal'den 'erteleme' çağrısı

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, 'Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı ertelenmeli' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-08 00:14:10

Meşal'den 'erteleme' çağrısı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hamas Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal, Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nın "ulusal uzlaşı sağlanana kadar" ertelenmesi çağrısında bulundu.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Meşal, İsrail'in 24 Ağustos'tan bugüne Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişlerini zamanlara bölmesini "tehlikeli gelişme" diye niteleyerek, Mescid-i Aksa ve Filistin kutsallarının kurtarılması için genel alarm ve "tüm biçimleriyle direniş" çağrısı yaptı.

Katar, Suudi Arabistan, Türkiye, Fas, Ürdün, Arap ve İslam devletlerinden Mescid-i Aksa'nın kurtarılması için harekete geçmelerini isteyen Meşal, "Kudüs'teki insanları, Gazze'dekileri, Filistinlileri tüm kısıtlamalara rağmen Mescid-i Aksa için protesto yapmaya çağırıyoruz. Tüm şekilleriyle direnmeye çağırıyoruz" diye konuştu.

"Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı ertelenmeli"

Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nı "bireysel bir bakışla, istişaresiz" biçimde gerçekleştirmenin ayrışmayı zirveye taşıyacağını dile getiren Meşal, toplantının ertelenmesi çağrısı yaptı.

Meşal, "Filistin Ulusal Konseyi Toplantısı'nın daha önceden kararlaştırıldığı gibi ulusal uzlaşı, sağlıklı ve doğru bir zemin sağlanana kadar ertelenmesi çağrısı yapıyoruz. Çünkü böyle tek yanlı biçimde gerçekleştirilmesi, Filistin davasına, ortak duruşa ve Filistin saflarına ağır darbe indirecektir" dedi.

Meşal, "işgale karşı direnişi stratejik biçimde birleştirecek herkesi kapsamlı bir ulusal diyaloğa" davet etti.

Haber Ara