Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Merzuki: Arap Baharı’nın üçüncü dalgası kapıda

Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Ürdün İslami Hareket Cephe Partisi tarafından düzenlenen bir diyalog toplantısında yaptığı konuşmada, 'Arap Baharı' olarak bilinen üçüncü bir dalga beklediğini söyledi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-14 11:46:54

Merzuki: Arap Baharı’nın üçüncü dalgası kapıda

Tunus eski Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, baskıcı Arap ülke liderlerini uyararak, Arap Baharı'nın üçüncü dalgasının kapıda olduğunu söyledi.

Marzuki, Ürdün İslami Hareket Cephe Partisi tarafından düzenlenen bir diyalog toplantısında yaptığı konuşmada, "Arap Baharı" olarak bilinen üçüncü bir dalga beklediğini söyledi.

Tunus eski Cumhurbaşkanı Marzuki, beklentilerini "Arap devrimlerinin" devam eden nedenlerine bağladı.

Birçok Arap ülkesinin çok ciddi krizler yaşadığını belirten Marzuki, baskıcı kırılgan yönetimlerde sürdürülebilir kalkınma palanlarından söz edilemeyeceğini söyledi.

Halktan uzak rejimleri, ‘despotik rejimler' olarak tanımlayan Merzuki, iş başındaki Arap liderleri uyararak, “halkın öfkesi patlamadan” önce reform yapmaya ve insiyatif almaya çağırdı.

Tunus eski Cumhurbaşkanı Marzuki, bazı Arap ülke liderlerinin Siyonist İsrail ile normalleşme girişimlerinin Arap halkları tarafından benimsenmeyeceğini de söyledi.

Kaynak: The Islamic Action Front - Facebook web sitesi

Haber Ara