Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Mervan'ın adaylığı direnişin sembolüdür'

Filistin'de 1987'deki 1'inci İntifada'nın sembol isimlerinden, 14 yıldır İsrail hapishanesinde tutuklu Mervan el-Bergusi'nin avukat eşi, Fedva el-Bergusi, 'Mervan'ın Nobel Barış Ödülü adaylığı işgale karşı mücadelesinin meşruiyetidir.' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-10 15:10:08

'Mervan'ın adaylığı direnişin sembolüdür'

Filistin'de 1987'deki 1'inci İntifada'nın sembol isimlerinden, 14 yıldır İsrail hapishanesinde tutuklu Mervan el-Bergusi'nin serbest bırakılması için yıllardır hukuk mücadelesi veren avukat eşi Fedva el-Bergusi, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Bergusi'nin Nobel adaylığının Filistin halkını da doğrudan etkileyeceğini dile getiren eş Bergusi, "Mervan'ın Nobel adaylığının, Filistin halkı üzerinde olumlu yönde etkisi olacak. Nobel Barış Ödülü'ne adaylığı eşimin, İsrail işgalinden kurtulmak ve özgürlük adına verdiği haklı mücadelesine meşruiyet kazandıracak." diye konuştu.

''FİLİSTİN DAVASINI YENİDEN GÜNDEME GETİRECEK''

Bir grup gönüllü avukatla Filistin halkının mücadelesini dünyaya duyurmak ve hakkında 5 müebbet ile 40 yıl hapis cezası bulunan eşinin serbest bırakılması için yerel ve uluslararası düzeydeki tüm etkinliklere katılan Bergusi, şu ifadeleri kullandı:

"Eşimin Nobel Barış Ödülü'ne adaylığı için Filistin'de, Arap dünyasında ve uluslararası alanda büyük bir destek kampanyası yürütülüyor. Ayrıca Avrupa parlamentoları, parlamento blokları ve dünyanın çeşitli bölgelerinden parlamenterlerden destek mesajları alıyoruz. Mervan'ın Nobel adaylığı Arap dünyasında yaşanan meseleler ve bölgesel gelişmeler nedeniyle kenara itilen Filistin davasını yeniden gündeme getirecek."

Eşinin Nobel Barış Ödülü'nü kazanmasını temenni eden Bergusi, "Ödülü alıp almaması bir yana sadece aday gösterilse bile Filistin davasını yeniden tüm dünyaya duyurmuş olacağız." ifadesini kullandı.

Mervan el-Bergusi'nin Nobel adaylığı kampanyasının karşısında ciddi bir Siyonist lobisi olduğunu vurgulayan Bergusi, "Mervan, İsrail'in iddia ettiği gibi terörün değil, meşru direnişin sembolüdür." dedi.

 

Haber Ara