Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Mersin'deki Paralel Devlet Yapılanması operasyonu

Mersin'deki Paralel Devlet Yapılanması operasyonu

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 17:54:44

Mersin'deki Paralel Devlet Yapılanması operasyonu
Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik Mersin merkezli 19 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında tutuklanan 5 kişinin tutukluluklarına yapılan itiraz reddedildi.

Alınan bilgiye göre, tutuklu eski Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Suat D. ile emniyet mensupları Ahmet Ş, Bekir K, Erdem K ve Hüseyin A. avukatları aracılığıyla Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu.

İtirazı reddeden Mersin 3. Sulh Ceza Hakimliği, 5 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

- Olay

Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik yapılan operasyonda 5 Haziran günü mahkemeye çıkarılan şüphelilerden 5'i "Terör örgütü kurmak, yönetmek, kurulan örgüte üye olmak, adli yargılamayı ve hükümetin işleyişini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, iftira, kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kaydetme, özel hayatın gizliliğini ihlal etme, suç uydurma, hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkan Yardımcısı Ertuğrul Ş, "Milli İttifak"ın Mersin milletvekili adayı ve eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali İhsan K. ile eski Mersin İstihbarat Şube Müdürü Ali Ç'nin de aralarında bulunduğu 17 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Haber Ara